Büyük 1 Aralık yürüyüşü için hazırlıklar tamam

70’den fazla sivil toplum kuruluşu, akademisyen ve insan hakları savunucusunun çağrıyla Berlin’de 1 Aralık günü PKK yasağı, ırkçılık ve polis yasasına karşı düzenlenecek merkezi yürüyüşün hazırlıkları tamamlandı.

Almanya’da yaşayan Kürtlere yönelik devletin kriminalize siyaseti, ülkede artan ırkçılık ve eyaletlerin getirmek isteği polis yasasını protesto etmek amacıyla 1 Aralık’ta başkent Berlin’de kitlesel bir gösteri gerçekleşiyor. 26 Kasım 1993 günü federal hükümetin getirdiği PKK yasağının 25. yılına denk gelen gösteri birçok farklı kesimi bir araya getirecek.

Yürüyüş ve mitinge değişik siyasi partilerin üyeleri, sendika temsilcileri, feministler ve değişik sol grupların destek vermeleri bekleniyor. Birçok sivil toplum kuruluşu, bilim insanı, akademisyen, hukukçu, parlamenter, gazeteci ve insan hakları savunucusunun ortak çağrısıyla organize edilen gösteri “Özgürlük talebi yasaklanamaz- Polis yasası, PKK yasağı ve milliyetçiliğe karşı ortak mücadele” adıyla gerçekleşecek.

Cumartesi günü saat 12.00’de Berlin’in kent merkezindeki “Alexanderplatz” meydanında bulunan “Neptunbrunnen” “Rathausstraße” ve “Spandauer Straße” caddelerinin kesiştiği noktadan başlayacak yürüyüşün hazırlıklarının tamamlandığı öğrenildi.

“İSTEYENLER SARI YELEK GİYEBİLİR”

Gösterinin Tertip Komitesi adına yapılan açıklamada “Demokrasiden ve insan haklarından yana olan herkesi 1 Aralık’ta Berlin’de bekliyoruz” çağrısı yapıldı. Ayrıca federal hükümetin başta Kürt halkına yönelik sürdürülen kriminalize politikası olmak üzere sağa kayan ve “polis devleti” yasalarını getiren yaklaşımının protesto edilmesi gerektiği belirtildi.

1993 yılındaki PKK yasağının ilan edildiği günden bu yana binlerce kişinin yargılandığı, yüzlerce kişinin gözaltına alındığı ve onlarca kişinin evine baskınlar yapıldığı belirtilen açıklamada “PKK yönelik yasak da oluşturulmak istenen polis devleti ve artan ırkçılıkla aynı mantaliteye sahip” vurgusu yapıldı.

Tertip Komitesi, son olarak sarı yelekler giyerek Fransa’da akaryakıt fiyatlarına yapılan zamları protesto eden eylemcilere destek amacıyla isteyenlerin sarı veya sarı/kırmızı yelekle gösteriye katılabileceğini duyurdu.

Yürüyüş için Almanya’nın 25 kentinden otobüsler ayarlandı. Otobüslerin kalkış noktaları ve saatlerine ilişkin bilgi sahibi olmak isteyenler şu adresi tıklayabilir:
https://wunschnachfreiheit.wordpress.com/anfahrt/

 

Konuyla ilgili haberler: