Kürtler ve dostları 21 Eylül'de Maastricht'te buluşacak

Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostları, Rojava'ya yönelik işgal saldırıları ve kayyum darbesine karşı 21 Eylül'de Hollanda’nın Maastricht kentinde buluşacak.

Eyleme ilişkin yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eşbaskanlık Divanı, halkın yoğun katılım talebini karşılamak amacıyla, eylemi daha büyük bir alanda yapma ihtiyacı duyduklarını belirtti.,

Geniş katılımlı eylem “Rojava'ya satü, Öcalan'a özgürlük" sloganı altında yapılacak. Ancak organizatörler, 19 Ağustos'ta HDP'li üç büyükşehir belediyenin gasp edilmesine karşı da "sesinizi yükseltin" çağrısı yapıyor. KCDK-E açıklamasında ayrıca tüm demokrasi yanlılarını 21 Eylül’de yapılacak eyleme katılarak ortaklaşmaya çağırdı.

KCDK-E’nin açıklaması şöyle:

“Kürtler öncülüğünde geliştirilen halkların kardeşliği, kadın ve inançların kendi kimlikleriyle özgürce var olabilmeleri stratejisi her geçen gün AKP-MHP faşizan rejimini çöküşe sürüklemektedir. Oysaki 30 Ekim 2014’te Erdoğan liderliğindeki MGK’nin Kürtlere karşı aldığı çökertme planıyla Kürtler çökertilecekti.

2016’da kayyum rejimiyle Kuzey Kürdistan’da sistematik soykırım konsepti yürürlüğe konuldu. 31 Mart yerel seçimleri ve İstanbul seçimleriyle Kürtler AKP-MHP faşizmine büyük bir tarihi yenilgi yaşattılar. Seçim başarısı Türkiye halkları üzerinde korku perdesini yırtmış, aydınların, yazarların, muhalif politikacıların, inanç kesimlerini, sanatçıların, kadınların, kısacası faşizmin mağduru olan tüm kesimleri ses çıkarmaya karşı koymaya cesaretlendirmiştir. Ancak AKP-MHP demokratik bilinçle aydınlatılmış ve örgütlü olan Kürtleri Yeni Osmanlıcılık stratejisi engel olarak görmektedir. Bunun için tekrardan 19 Ağustos 2019’da Amed, Van ve Mardin’e kayyum rejimini iktidara getirerek Kürt soykırım stratejisini sürdürmek istemektedir. Ancak halkımız ve Türkiye’deki demokratik güçlerin dayanışmasıyla Amed, Van ve Mardin’de de büyük bir direnişle çıkmaza girmiş bulunmaktadır.

AKP-MHP faşizminin derin Kürt nefreti ve anti-Kürt stratejisi, Kürtlerin faşizme karşı geliştirdikleri demokratik alternatifle de alakalıdır. Kürtler AKP-MHP’nin Yeni Osmanlıcılık yayılma politikası için geliştirdikleri İŞİD gibi insanlık düşmanlarını mücadeleleriyle yenilgiye uğratarak salt Türkiye, İran, Irak ve Suriye değil tüm Ortadoğu ve dünya halklarını Türk militarizmi ve saldırganlığından korumuştur. Kürdistan’ı işgal ederek, Kürt soykırım politikasını uygulayarak Ortadoğu’da yeni bölgesel güç olma çabasında olan AKP-MHP rejimi her geçen gün çökmektedir.

Suriye’de işgal politikasını ilerletemiyor, çünkü karşısında demokratik ulus temelinde birleşen Kürt, Arap, Asuri-Süryani-Keldani, Ermeni, Çeçen, Çerkez, Türkmen yine Müslüman, Alevi, Hıristiyan, Êzidî ve kadınlar omuz omuza durmaktadır.

Güney Kürdistan’da da işgali gerçekleştirememektedir, çünkü karşısında ulusal birlik bilinci gelişmiş halk gerçekliği; tarihten ders çıkarmış Kürt siyasal gerçekliği ve Türk ordusunu tüm modern teknolojinse rağmen ona sürekli yenilgi yaşatan çağdaş muazzam bir ulusal direniş durmakta.

Kısacası günümüzde AKP-MHP soykırım ve politikalarına karşı Kürtler ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın demokratik-toplumsal örgütleme perspektifi temelinde hem Türkiye, Suriye, Irak ve İran’da istikrarın, demokrasinin ve barışın gücü olmaktadırlar.

özgürlüğünü demokrasinin öncelikli ilkesi bilerek, kadın özgürlüğüyle toplumsal dönüşümü ve özgürleşmeyi gerçekleştiren Kürtler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bu felsefiyle tek Ortadoğu’da değil küresel çapta da insanlarda, demokrasi güçlerinde de büyük heyecan, moral ve motivasyon açığa çıkmasına katkı sunmuşlardır.

Tüm bu nedenlerden ötürü bu yılki Kültür Festivalimizi “Öcalan’ın Özgürlüğü, Rojava’nın Statüsü için ve Kayyum Rejimine Karşı Direnişi Yükselt!” sloganıyla siyasal yanı çok öne çıkarak Kürt, Türk, Arap, Asuri, Ermeni, Laz, Çerkez, Alevi, Müslüman, Êzidî, Hristiyan halkları ve inançları birlikte organize etmektedir.

Halkımızın ve dostlarımızın AKP-MHP siyasi darbe operasyonu KAYUM karşısında tepkileri yükselmiş, bunun üzerine kitle katılımın yüksel olacağını göz önüne alan komitemiz halkımızın ve dostlarımızın yüksek katılım isteğini karşılamak için, kültürel ve siyasal etkinliğimizi ihtiyaçlarımızı karşılayacak daha büyük bir yerde 21 Eylül 2019 tarihinde, Grusseltpark, Stadionweg 6225 XR Maastricht (Hollanda) adresinde gerçekleştirecektir.

KCDK-E olarak AKP-MHP faşizmin Rojava, Güney Kürdistan saldırılarına ve KAYYUM rejimine karşı sesini yükseltecek herkesi; kadınlar, gençler, çocuklar; Kürtler, Türkler, Araplar, Farslar, Asuri-Süryani-Keldani, Ermeni, Çeçen, Çerkez, Türkmen, Fars, Alevi, Hıristiyan, Ezidi, Müslüman, Kakei, Feyli, Yaresan, Zerdeşti, Şabak, Hewrami ve Hollandalı, Alman, İngiliz, Fransız, Belçikalı kısacası tüm Avrupalı barış ve demokrasi severleri 21 Eylül’de Maastricht’te ortaklaşmaya davet ediyoruz."