CÎK: Rojava'ya saldıran İslam ve insanlığa düşmandır

CÎK, Rojava'ya saldırı planlayan Türk devletinin, İslam ve insanlığa düşman olduğunu belirtti, gerçek Müslümanları mücadeleye çağırdı.

Civaka Îslamiya Kurdistan (CÎK), Türk devletinin Rojava'ya dönük işgalci planlarına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.
Müslüman toplumuna ve Kürt halkına seslenen CÎK, "Dinimiz İslam'ı bu hale getirenlere 'dur' demenin zamanı gelmiştir! Bu dine inananlar, bu ağır vebali daha fazla kaldırmamalı" dedi.

'GERÇEK MÜSLÜMANLAR MÜCADELE ETMELİ'

Açıklamada, şunlar ifade edildi:
"Ölüm, işkence, katliam, hırsızlık, talan, işgal, tecavüz, yıkım, fitne ve fesat dışında hiçbir sıfatları olmayan bir çete devleti ve ona bağlı unsurlar, Hz. Muhammedin ordusu olduklarını duyurmaktadırlar. Müslümanlar olarak bu durum hepimizi derinden yaralamıştır. Asrımızın Yezid'i ve Firavun'u olan Erdoğan'ın Belam ve Huccaci zalimleri, Rojava'ya işgal planlarının paralı piyonları olarak sahaya sürülmüşlerdir. Sahada başkalarının mal ve mülklerinden talanla, işgalle paylarına daha fazla gasp edilecek mal düşsün diye, gazetelere ve televizyonlara ahlaksızca başlıklar atmaya başladılar.
İslam ve insanlık düşmanlarına karşı, gerçek müminler mücadele ve mücahede edeceklerdir.
İslam alemi ve dürüst Müslümanlar, mücadeleyi ısrarla bu zalim ve münafıklara karşı yükseltmelidirler."