Calenzano Belediyesi’nden Rojava ile dayanışma konferansı

İtalya’nın Frenze kentine bağlı Calenzano beldesinde Rojava halkları ile dayanışma konferansı düzenlendi.

Konferans Calenzano Belediyesi tarafından 9 Şubat Pazar günü düzenlendi. Konferansta konuşan Belediye Başkanı Ricardo Prestini, “Türkiye’nin Rojava halklarına karşı başlattığı savaşı kınıyoruz” dedi.

Bu savaşın bir an önce son bulması için Rojava halkları ile dayanışmalarını sürdüreceklerini belirten Prestini, Türk devletini “hukuksuz saldırılarına bir an önce son vermeye” çağırdı.

ARCI sendikası yetkililerinden Manfreddi Sauro, Rojava halklarına yönelik saldırıların “sosyalistlere karşı savaş” anlamına geldiği tepkisinde bulundu.

Rojava’da kurulan demokratik sistem ve demokratik konfederalizm modelinin Avrupa toplunu için de bir “kurtuluş modeli” olduğunu ifade eden Sauro, “Bu sistemi koruyup, diktatör Erdoğan ve cihatçı çetelerinin insafına bırakmamalıyız” şeklinde konuştu.

Sauro, İtalya hükümetini de Türk devleti ile tüm askeri ve ticari anlaşmaları bir an önce durdurmaya çağırdı.

Kürt komitesi adına konferansa katılan Erol Aydemir, “Rojava’yı hedef alan bu ahlak dışı savaşta yer alan tüm ulus devletler bilmeliler ki, Rojava halkı demokratik konfederalizm temelinde mücadelelerini sonuna kadar sürdürecektir” dedi.

Heyva Sor-İtalya Başkanı Alican Yıldız, Türk devletinin hastane, okul ve tüm sivil alt yapıları gözetmeksizin bombaladığına dikkat çekerek, 400 bini aşkın insanın yerlerinden zorla edildiğini kaydetti.

Rojava’daki Türk işgali ve vahşetine engel olmayan Batılı iktidarlara tepki gösteren Yıldız, Rojava ile dayanışmanın büyütülmesi çağrısında bulundu.

Konferansı düzenleyenler ve konuşmacılar, 15 Şubat günü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun 21’inci yıldönümü dolayısıyla Roma’daki Piazza Rebublica’da saat 14.00’te yapılacak yürüyüşe de katılacaklarını bildirdi.