Cansız, Doğan ve Şaylamez Paris'te anıldı

Paris'te Kürt kadın devrimciler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez anıldı.

Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013'te Türk devleti tarafından katledilen Kürt kadın devrimciler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için anma etkinliği düzenlendi.
Başkent Paris'teki anma etkinliği Kürdistan Enfermasyon Bürosu önünde gerçekleşti. Etkinliğe Baba Cumali Şaylemez, Fransa Kürdistan Dernek Başkanı Sylvie Jan, TJK-E yöneticileri, Paris 20 bölge belediye meclis üyesi ve Sol Parti Koordinatörü Danielle Simonet, MRAP başkanı Rene Mignot, Fransız Komünist Parti yöneticileri ve Senatör Lorence Cohen katıldı.

ÇİÇEKLER VE MUMLARLA ANILDILAR

Büro önüne  TJK-E, KCD-E, CDK-F, FEDA ve Jinen Civan en Azad adına çelenkler bırakılırken, Kürdistanlılar ellerindeki çiçekleri büronun önüne bırakarak mumlar yaktı.

FRANSA'YA TEPKİ

Etkinlikte TJK-E adına Besime Konca söz alarak,  Fransa’nın, katliamın arkasındaki güçleri aydınlatma konusunda siyasi ve ekonomik çıkarlarını gözeterek sessiz kalmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Fransa Kürdistan Derneği adına söz alan Sylvie Jan ise "Fransa’nın her şeyden önce kendi demokratik değerleri için bir an önce bu yanlıştan vazgeçmelidir. Fransa bu utançla yaşayamaz" dedi.  
MRAP adına konuşan Rene Mignot, "Avrupa ve Fransa Paris Katliamı'na karşı tutumlarını Rojava’da yaşanan katliam karşısında da sergiledi. Bu kabul edilemez" dedi.

BABA ŞAYLEMEZ: DAVAMIZIN ARKASINDAYIZ

Cumali Şaylemez de şunları söyledi: "7 yıldır bu halk ayakta. Bu mücadeleyi sürdürüyor. Fransa bu utancı daha ne kadar taşıyacak? Biz halk olarak davamızın, özgürlük arayışımızın, adalet çağrımızın arkasında olmaya devam edeceğiz."

COHEN: FRANSA GÖZ YUMMAMALI

Senatör Lorence Cohen, Sol Parti Koordinatörü Danielle Simonet ve Komünist Parti 10. Bölge adına yapılan konuşmalarda da Fransa’nın Türkiye’den desteğini çekmesi istendi. Konuşmalarda, yaşanan soykırıma göz yumulmaması ve katliamın arkasındaki güçlerin aydınlatması talebi yinelendi.