‘Cansu Özdemir hepimizin ortak adayıdır’

Almanya’nın Hamburg eyaletinde yapılacak parlamento seçimlerinde iki dönem milletvekilliği görevini yürüten Kürt kadın siyasetçi Cansu Özdemir, 23 Şubat’taki seçimlerde yeniden aday. Kürdistani kurumlar dün, Özdemir’e desteğini açıkladı.

İki dönemdir Almanya’nın Hamburg eyaletinde milletvekilliği görevini yürüten Kürt kadın siyasetçi Cansu Özdemir, 23 Şubat’taki seçimlerde yeniden aday. Özdemir, eyaletteki Kürdistanlılar ve demokrat çevrelerin adayı olarak seçimlere katılıyor.

Özdemir’in seçim çalışmalarının startı Hamburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen bir basın toplantısıyla verildi. Özdemir’e birçok demokratik çevre desteğini açıkladı.

Seçimlerde Sol Parti’nin ilk sıralamasında yer alan 30 yaşındaki Özdemir, iki dönem milletvekilliği boyunca gerek Kürdistanlıların gerekse de demokrat çevrelerin birçok sorununu meclise taşıyarak takipçisi oldu.

ÖZDEMİR: İNANDIĞIM DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Basın toplantısında konuşan Özdemir, kendisine destek verenlere teşekkür etti.

Şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da haklı olduğuna inandığı davanın ve mücadelenin takipçisi olacağını belirten Özdemir, “Parlamentoda olduğum sürece halkımın ve bana oy verenlerin yanı sıra hiçbir ayırım gözetmeden haklı mücadelemi sürdürdüm. Bu haklı mücadelemden tabii ki birileri rahatsız oldu. Hakkımda birçok dava açıldı. Ama buna rağmen asla yılmadım ve mücadeleme devam ettim. Seçilmem halinde bu mücadeleme kaldığım yerden devam edeceğim. Halkıma karşı bu kadar kirli bir politika yürütülürken kimse susmamı beklemesin. MİT ajanları beni kapıma kadar takip etti, ölümle tehdit edildim. Ama her zaman davamın haklılığına inanan bir insan olarak yoluma devam ettim” diye konuştu.

Basın toplantısında söz alan kurum temsilcileri de seçimlerde Özdemir’in ortak adayları olduğunu belirtti.

KÖÇER: GÜCÜMÜZÜ KÜÇÜMSEMELEYELİM

KON-MED Eşbaşkanı Tahir Köçer: KON-MED olarak halkımıza çağrımız bir seferberlik ruhu ile Cansu Özdemir arkadaşımızın başarısı için çalışmalarıdır. Cansu Özdemir parlamento kürsüsünde her zaman halkımızın ve kendisine oy verenlerin sesi oldu.

Bulunduğumuz her yerde komisyonlar kurarak ve ulaşabildiğimiz herkese ulaşarak onları sürece dahil etmeliyiz. Burada azınlık olabiliriz ama çoğunluğun siyasetine etkide bulunabilecek bir güce sahibiz. Gücümüzü asla küçümsemeyelim.

AGİG Temsilcisi: Bizler de AGIF bileşenleri olarak Cansu Özdemir´in adaylığını destekliyoruz. Cansu Özdemir şimdiye kadar yaptığı çalışmaları yakından takip ediyor ve takdir ediyoruz. İnanıyoruz ki bu seçimlerden sonra da Cansu arkadaşımız Kürdistanlıların yanı sıra tüm göçmenlerin sesi olacaktır.

‘HERKES ÖZDEMİR’İN ADAYLIĞINI DESTEKLEMELİ’

Kürdistan Komünist Partisi (KKP) temsilcisi Serhat Çetinkaya: Kürt halkı üzerinde yürütülen kirli politikalara destek veren ülkelerin başında Almanya geliyor. Sol Parti her zaman halkımızın haklı taleplerinin yanında oldu… Kürt sorununun uluslararası mecralarda daha fazla gündeme gelmesi için Cansu Özdemir gibi siyasetçilere ihtiyaç var. Onlar parlamentoda vicdanımızın sesidir. Mutlaka herkesin Özdemir’in adaylığını desteklemesi gerekir.

SANATÇILARDAN DESTEK

Sinema sanatçısı Heja Türk: Cansu arkadaşımız siyasetin yanı sıra her zaman sanatçılarında dostu oldu. Seçilmesi halinde Kürt dilinin gelişmesi için çalışmalarda bulunmasını istiyoruz. Bunun yanı sıra Berlin’de olduğu gibi Hamburg’da da bir çocuk kreşinin açılmasında ön ayak olabilir. Bir sinema emekçisi olarak Cansu Özdemir’in başarısı için elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım.

Senarist ve yönetmen Önder Çakar: Benim oy kullanma hakkım yok. Ama Cansu Özdemir yaptığı başarılı çalışmalarını yakından biliyorum. O hepimizden bir parça. AVAKINO bünyesinde bir araya gelmiş sanatçılar ve aydınlar olarak başarısı için çalışacağımızın sözünü veriyoruz.

Şeyh Sait Camisi imamı Melle Ferman: Bizler de cemaat olarak Cansu Özdemir’in adaylığını destekliyoruz. Aynı zamanda seçilmesi içinde elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Cansu kardeşimizden de seçilmesi halinde Hamburg’da cami ve dernek için bir yer bulmasını rica ediyoruz. Bunun yanı sıra çocuklarımıza inançlarını ve anadillerini öğretebileceğimiz mekanlara ihtiyacımız var. İyi yöneticilerimiz olursa ve iyi işler yaparsa bizler de tabii ki memnun oluruz. Her Müslüman’ın Cansu Özdemir gibi siyasetçilerin başarılı olması için çaba içerisinde olmaları gerekiyor.