CDK-F’den Strasbourg yürüyüşüne katılım çağrısı

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun 20’nci yıldönümü dolayısıyla Strasbourg’da düzenlenecek merkezi yürüyüşe güçlü katılım çağrısında bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın esaret altına alınmasıyla sonuçlanan 15 Şubat 1999 komplosunun 20’nci yıldönümü dolayısıyla 16 Şubat günü Fransa’nın Strasbourg kentinde kitlesel bir protesto eylemi yapılacak.

Avrupa’nın bir çok ülkesinden Kürtlerin buluşacağı Strabourg’taki eylemi, Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) organize ediyor. Büyük yürüyüş öğle saatlerinde, Luxemburg ve Basel uzun yürüyüş kollarının Strasburg’a ulaşmasıyla birlikte kentin merkezi tren istasyonunda başlayacak.

CDK-F, yazılı bir açıklama yaparak, Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarını komploya ve tecride karşı seslerini yükseltmeye çağırdı.

CDK-F, 20 yıl önce yapılan komplonun amacına ulaşmadığını vurgulayarak şunları belirtti: “20 yıl Önce yapılan komplonun amacı Kürt özgürlük mücadelesini tasfiye etmekti. Ancak halkımız, dört parça Kürdistan başta olmak üzere, dünyanın her tarafında ortaya koyduğu direnişler ile kendi önderliğine ve mücadelesine sahip çıkmıştır. Bu halkımız ile sınırlı kalmamış bütün dünyaya yayılmıştır. Rojava bunun somut örneğidir. Bütün dünyanın tanıdığı ve henüz kapital modernitenin çemberine dahil olmayan toplumsal kesimlerin desteklediği hareket, özelde Rojava’da ortaya çıkardığı gelişmeler komplonun yeniden devreye girmesini beraberinde getirmiştir. Zira bu güçler Kürtlerin Ortadoğu’da yarattıkları özgür kadın, özgür toplum, özgür halk pratiğinin dünyada bir alternatif olduğunun farkına varmakta ve her taraftan bu alternatif dünya fikrini yok etmeye çalışmaktadır. Bunun sonuçlarını da gerek Kuzey Kürdistan’da son 3 yılda Türk devletinin yaptığı vahşetlere sessiz kalmasında, Avrupa’da halka rağmen PKK’yi terör orgunu olarak kabul etmesinde görmekteyiz. Yine bu komplonun en önemli adımlarından bir tanesi Abdullah Öcalan’a tecrit altına alınmasıdır.”

‘HERKES 16 ŞUBAT’TTA STRASBOURG’DA OLMALI’

CDK-F, Kürt halkının 20 yıldır komploya karşı mücadele içerisinde olduğunu hatırlatarak, “Bugün gerek açlık grevlerinde görüldüğü gibi Kürt halkı, 20 yıl önce bu gün olduğu gibi bu günde her alanında üzerine düşen misyonu yerine getirecek, Öcalan’ın esaretini kabullenemeyeceğini ve bu iradeyi tecrit altına almak isteyen otoriter anlayışın duvarlarını yıkacağını ortaya koymaktadır” dedi.

Açıklama şu çağrılarla son buldu: “Tecridin 20’inci yıldönümünde yapacağımız bu yürüyüşte kendi irademize sahip çıktığımızı ortaya koymak ve dayatılan esareti kabul etmediğimizi göstermek için bulunduğumuz her alanda ses çıkarmak ve bir araya gelmek için halimizi bizimle beraber esaretin duvarlarını yıkmaya ve açlık grevinde olan arkadaşlar ile dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz. Bunun için de 16 Şubat tarihinde Strasbourg’da yapacağımız komployu protesto gösterisine başta Avrupa’daki bütün halkımızı ve dostlarımızı katılmaya çağırıyoruz.”