CDK-F ve TJK-F’den sağlık personeli için destek kampanyası

CDK-F ve TJK-F bütün dünyayı etkileyen Covid 19 pandemisinde Fransa’daki sağlık personeli ile dayanışmak amacıyla Kürt restorantların yemek vermesi ve maske dikimi için kampanya başlattı.

CDK-F ve TJK-F’nin Covid-19 salgınına karşı mücadelede oluşturdukları “ortak kriz komitesi” çalışmaları kapsamında, Fransa’da en ön saflarda mücadele eden sağlık personeli için destek kampanyası başlattı.

Kampanya çerçevesinde hastanelerde çalışan sağlık personellerine yemek ve maske temin edeceklerini belirten CDK-F ve TJK-F, ortak kriz komitesinin, ihtiyaç önceliği olan hastaneleri tespit ettiklerini belirtildi.

Şimdiye kadar Fransa’nın Poissy, Mulhouse ve Drancy kentlerinde bazı Kürt restorantlar, günde en az 150 kişilik yemek dağıtımı yapıyor. Yaklaşık 10 gündür düzenli bir şekilde yapılan yemek dağıtımının CDK-F ve TJK-F tarafından bütün ülkeye yayılması planlanıyor.

MASKE DİKİMİNE DE BAŞLANACAK

CDK-F ayrıca, salgına karşı maske sağlamakta zorlanan sağlık personelinin maske ihtiyacını sağlamak için, İle-de-France bölgesi başta olmak üzere, Fransa genelinde konfeksiyon sektöründe ciddi ekinlikleri olan Kürt işverenlerine gerekli kumaşın temini yaparak maske üretmeleri yönünde çağrıda bulundu.

Covid-19 pandemisinin başlangıcından bu yana, Fransa genelinde 9 Kürdün yaşamını yitirdiğini hatırlatan CDK-F ve TJK-F, yaşamlarını yitiren insanların ailelerine tekrar başsağlığı dilerken, tüm toplumdan salgının yayılmasını engellemek için daha fazla tedbirli ve sorumlu davranılması çağrısında bulundu.