CDK-S: Lozan Antlaşması'nı protesto eylemlerine katılalım

CDK-S, Kürdistan'ı 4 parçaya bölen Lozan Antlaşması'nın yıl dönümü olan 24-25 Temmuz tarihlerinde yapılacak protesto eylemlerine katılım çağrısında bulundu.

İsviçre Demokratik Kürt Toplumu (CDK-S), Kürdistan'ın 4 parçaya bölünmesine neden olan Lozan Antlaşması'nın 97. yıl dönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

24-25 Temmuz'da antlaşmanın yapıldığı bina önünde protesto eylemlerinin yapılacağı belirtilen açıklamada, eylemlere katılım çağrısında bulunuldu.

Lozan Antlaşması'nın yaklaşık 100 yıldır katliam ve zulme sebep olduğu vurgulanan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "AKP iktidarı da 21. yüzyılda bu katliam ve zulmü devam ettiriyor. AKP kirli politikaları ve uygulamaları ile dini kullanarak kanlı anlaşmayı temizlemek istiyor. Ayasofya'ya ilişkin alınan karar 24 Temmuz Cuma günü hayata geçirilecek. 24 Temmuz günü Lozan Antlaşması'nın da 97. yıl dönümüne denk geliyor. Bu durum iktidarın kirli politikasını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Türk devletinin işgal ve saldırıları da hala devam ediyor. Kürt halkı tarihte hiçbir zaman köleliği kabul etmedi ve etmeyecektir. Bu yılda her yıl olduğu gibi 24-25 Temmuz'da Lozan Antlaşmasını kınamak için miting ve yürüyüşler yapılacaktır. Bu vesile ile başta Kürdistani partiler ve güçler olmak üzere, İsviçre ve Avrupa'nın her yerinden Kürt siyasetçileri, aydınları ve Kürt dostlarını Cenevre ve Lozan'a davet ediyoruz. Nasıl ki Erdoğan ve işbirlikçileri 24 Temmuz'da Ayasofya'da olacak, bizler de Lozan Antlaşması'nın yapıldığı binanın önünde olacağız."