Ciwanên Azad: 7 Nisan’da gençlik faşizme karşı alanlarda olacak

7 Nisan’da yapılacak tecrit ve Efrin saldırılarını protesto amaçlı düzenlenecek eylemlere katılım çağırısı yapan Ciwanên Azad Koordinasyonu "Faşizme karşı, işgale karşı SERÎ HILDE" dedi.

Ciwanên Azad Koordinasyonu 7 Nisan’da Kürt gençliği öncülüğünde yapılacak eyleme ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

Açıklamada Ciwanên Azad Koordinasyonu Efrîn saldırılarına ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen ağırlaştırılmış tecride dikkat çekerek, "Faşizme karşı, işgale karşı SERÎ HILDE" dedi.

Ciwanên Azad Koordinasyonu 7 Nisan’da Kürt gençliğinin organizesi ile Avrupa ülkeleri, Avusturalya, Afrika, Japonya ve Kanada’da düzenlenecek eylemlere katılım çağrısında bulundu. Ciwanên Azad Koordinasyonu açıklamasında başta Alman hükümeti olmak üzere AB ülkelerinin Kürt karşıtı siyasetine de dikkat çekerek, herkesi Hannover’de Alman polisi tarafından baskın uygulanan Demokratik Kürt Merkezine giderek, Alman devletinin politikalarını protesto etmeye çağırdı.

ALMANYA, TÜRK DEVLETİNİN YASAKÇI POLİTİKALARININ AVRUPA AYAĞI OLDU'

İşgalci Türk devleti ve ona bağlı çetelerin saldırısına karşı Efrîn'de sergilenen tarihi direnişin başta Kürdistan olmak üzere tüm dünyada sahiplenildiğini hatırlatan Ciwanên Azad Koordinasyonu açıklamasına şunları belirtti: "Faşist barbar, Türk devletinin bu işgalci talanına karşı YPG/YPJ’nin verdiği bu direniş, insanım diyen herkesi harekete geçirmiştir. Efrîn’deki mücadeleyi kendi insanlık değerleri savaşı olarak gördüler. Tüm ezilen halklar, devrimci ve demokrat kesimler alanlarda faşizme karşı direnişi haykırırken, kirli çıkar ilişkileri yürüten başta Almanya devleti faşist Türk devletinin saldırgan ve yasakçı politikalarının Avrupa ayağı olmuştur. Türk devleti ve çetelerine verdiği silah desteği yetmiyormuş gibi Kürt halkının iradesi Önder Apo ve kurumlarına saldırmakta. Hannover’deki halk merkezine baskın düzenlemiştir. Alman devleti bunu yaparak faşist yüzünü bir kez daha gösterdi."

'7 NİSAN’DA FAŞİZME KARŞI, SERÎ HILDE ŞİARIYLA ALANLARA AKALIM'

Almanya'nın yanı sıra diğer Avrupa ülkelerinin de Efrîn işgaline onay vererek tutumlarını ortaya koyduklarını ifade eden Ciwanên Azad Koordinasyonu son olarak şunları vurguladı:" Önder Apo üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit de Efrîn işgaliyle doğrudan bağlantılıdır. CPT’de bu konuda TC faşizminin hizmetinde hareket etmiştir. Gençlik hareketi olarak ne CPT’nin ne de faşist Alman devletinin Önder Apo üzerindeki her türlü saldırısına sessiz kalmayacağımız bilinmelidir. Önder Apo Kürt halkının, dünya halklarının ve gençliğin yaşam felsefesidir. Önder Apo üzerinde yürütülen bu saldırılara karşı 7 Nisan’da her yerde gençlik olarak SERÎ HILDE şiarıyla alanlarda olacağız. Bir kez daha tüm gençliği alanlara çağırarak; Önder Apo’nun özgürlüğü için, ‘Faşizme karşı, işgale karşı SERÎ HILDE’ diyoruz."