CPT’yi protesto sırasında tutuklananlar için Zürih’te eylem

Fransa’nın Strasbourg kentinde İşkenceyi Önleme Komitesi’nin tecride karşı sessizliğini protesto eden gençlerden 7’sinin tutuklanması, Zürih’te protesto edildi.

İsviçre’nin Zürih kentinde bir grup enternasyonalist genç, Strasbourg’da tutuklanan gençlerin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Cumartesi akşamı Helvetiaplatz’da düzenlenen eylemde “Biji berxwedana zindanan”, “Biji berxwedana Strasbourgê” ve “Strasbourg direnişçilerine özgürlük” yazılı pankartlar açıldı.

Eylemciler, CPT başta olmak üzere Avrupa kurumlarının tecrit karşısındaki sessizliğine tepki gösterirken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması için açlık grevinde olan eylemcilerle de dayanışma mesajı verdi.

25 Şubat günü Strasbourg’daki CPT binasında, Kürdistanlı, Türkiyeli ve enteransyonalist gençlerin tecride dikkat çekmek için eylem düzenlemişti. Bu eyleme müdahale eden polis 41 kişi gözaltına almış, bunlardan 7’sinin “kamu malına zarar vermek amacıyla oluşum kurmak” ve “görevli memura mukavemet” suçlamalarıyla 4 Nisan’a kadar tutuklu kalmasına karar verilmişti.