Creil ve Saratov'da eylem

Yurt dışındaki Kürtler ve dostları, Türk devletinin Rojava'ya dönük işgalci saldırılarını protesto etmeyi sürdürüyor.

CREIL
Fransa'nın Creil kentinde, Rojava Dayanışma Komitesi tarafından yürüyüş ve miting düzenlendi.
Eyleme Kürdistanlılar ile birlikte MLKP ve SKB'liler ve Fransalı belediye başkanları, milletvekilleri ve kurum temsilcileri katıldı.
Yürüyüşte "Katil Erdoğan" sloganı atılırken, Creil garı önünde de miting düzenlendi ve Rojava Dayanışma Komitesi'nin açıklaması okundu. Fransız Kürt dostları da eylemde konuştu. Konuşma ve açıklamalarda, Kürdistanlıların öz gücüyle iradelerini koruyacağı vurgu yapıldı.

SARATOV
Rusya'nın Saratov kentine bağlı Dergaçi ilçesinde yaşayan Kürdistanlılar, Türk devletinin işgalci saldırılarını protesto etti.
Dergaçi Kürt Kadın Meclisi öncülüğünde Dergaçi Kürt Kültür Merkezi önünde bir araya gelen kadınlar, Türk devletinin katliamlarına karışı kadınları protestoya çağırdı.
Eylemde konuşan Dergaçi Kürt Kadın Meclisi Yönetim Üyesi Bibar Yusubova, Türk devletinin bu hain saldırısı sadece Rojava’da değil, tüm bölgedeki barışı baltalıyor. Buna müsaade eden güçler de Türkiye ile aynı anlayış içindeler. Kürt halkı nasıl ki Erdogan çetelerine karşı savaşmışsa yine aynı kararlılık ve güçle onun çeteleşmiş ordusuna karşı da büyük bir irade ve öz güvenle savaşarak topraklarını koruyacaktır. Bu savaşta başarı elde etmeyen Erdogan’ın çete ordusu kadın ve çocukları katlederek başarıya ulaşmak istiyor. Tüm dünyanın bu sivil katliamlara karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.