DİDF üyelerinden Strasbourg’daki açlık grevine destek

Fransa’nın Strasbourg şehrinde 17 Aralık’ta başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi kararlılıkla devam ediyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride karşı ve Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü için başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi, 14’üncü gününde. Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) lokalinde devam eden açlık grevine destek ziyaretleri de sürüyor.

Bugün gün boyunca Almanya ve Fransa’nın birçok şehrinden Kürdistan ve Türkiyelilerin desteklediği eylemcilere, Strasbourg’da bulunan Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) üyeleri tarafından da bir destek ziyareti gerçekleştirildi.

‘İLERİCİ İNSANLIK SIRTINI DÖNMEMELİ’

Burada konuşan DİDF yöneticisi İbrahim Balcı, Kürtlerin yeni yıla farklı bir şekilde ve belki de ‘bedel ödeyerek’ gireceklerine dikkat çekti.

Tüm demokratik ve ilerici insanlığın görevinin Kürtlerin yaşadığı bu sürece sırt dönmemek olduğunu vurgulayan Balcı, yeni yılın kutlandığı bir günde Kürt halkının üyelerinin direnişinin de unutulmaması gerektiğini söyledi.

Strasbourg’daki eyleme destek ve dayanışmalarının devam edeceğinin altını çizen DİDF Temsilcisi İbrahim Balcı, özellikle yeni yılda yetkili Avrupa kurumlarının açılmasından sonra etkin olunmaya çalışılacağını söyledi. Kurumlar nezdindeki farklı eylem türlerinin önemine işaret eden Balcı, açlık grevini kamuoyunun önemli bir gündemi haline getirmeye çabalayacaklarını da sözlerine ekledi.