Danimarka'da açlık grevi 3. gününde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da başlattıkları açlık grevi 3. gününde. Eylemciler başta CPT olmak üzere uluslararası kuruluşlara harekete geçme çağrısı yaptı.

Danimarka'da yaşayan Kürdistanlıların Cuma günü başlattıkları açlık grevi 3 gününde coşkuyla sürüyor. Sabah saatlerinde çadırın önünde devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunan eylemciler, ”Şehit namirin” sloganı attı.

Açlık grevcilerine destek amacıyla çadırı ziyaret eden Danimarka ve Kürdistanlı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin Türkiye'nin altına imza attığı uluslararası sözleşmelere aykırı olduğuna dikkat çekti.

Öcalan'ın milyonlarca Kürdü temsil ettiğini hatırlatan konuşmacılar, tecride ve Kürt halkına yönelik saldırılara karşı suskun kalan Danimarka hükümeti ve Avrupa Birliği'ne sert eleştiriler yöneltti.

Başta CPT olmak üzere Avrupa'daki kurum ve insan hakları örgütlerine Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için girişimde bulunmaları çağrısı yaptı.

Akşam saatlerine kadar çadırın kurulduğu meydanda Danimarkalıları sözlü ve yazılı bilgilendiren eylemciler, akşam saatlerinde Demokratik Kürt Merkezi lokalinde açlık grevini sürdürüyor.

Danimarka Demokratik Kürt Toplum Merkezi, tüm Kürdistanlılar ve dostlarına Öcalan'a yönelik tecride karşı çıkmaları ve açlık grevinde yer almaları çağrısında bulundu.