Danimarka Sosyalist Halk Partisi'den açlık grevine destek

Danimarka Sosyalist Halk Partisi Milletvekili Trina Torp veGladsaxe Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Benli Serdar Benli, tecridin kaldırılması için açlık grevindeki Kürdistanlıları ziyaret etti.

Danimarka Sosyalist Halk Partisi Milletvekili Trina Torp ve partinin eski milletvekili Serdar Benli, Kopenhag'da açlık grevi sürdüren eylemcileri ziyaret ederek dayanışma içinde oldukları mesajını verdi.

Türkiye ve Kürdistan'daki insan hakları ihlallerinde belirgin bir artış olduğunu gözlemlediklerini belirten Torp, Leyla Güven'in sürdürdüğü açlık grevine destek vermek için parlamenterlerin oluşturmayı planladığı oluşuma destek vereceklerini söyledi.

Gladsaxe Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Benli de, Kürt halkının baskı ve saldırılara karşı verdiği direnişle dayanışma içinde olmaya sürdüreceklerini vurguladı.

Kopenhag il merkezinde açlık grevi eylemini sürdüren Kürdistanlılar, Danimarkaca, Kürtçe, Arapça ve Türkçe olarak halkı bilgilendiriyor. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için başlatılan açlık grevlerine destek olmaları çağrısında bulunuyor.

Öcalan'a yönelik tecridi ve Türk devletinin saldırılarını anlatan bildiriler dağıtan eylemciler, sık sık Türk devletini kınayan ve Öcalan'ın serbest bırakılmasını talep eden sloganlar atıyor.