Danimarkalı vekil: Öcalan özgür olmalı

Danimarkalı Milletvekili Søren Søndergaard, açlık grevlerini önemsediklerini belirterek, Öcalan'ın özgürlüğünü istedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı Kürdistanlıların Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da sürdürdükleri açlık grevine destek büyüyor.

Çadırı ziyaret eden Enhetslistan (Birlik Listesi) Milletvekili Søren Søndergaard ve Kurdisk Forum Temsilcisi Kjeld Aakjaer, açlık grevcilerini kararlı mücadelelerinden dolayı kutladı, dayanışma içinde olacakları mesajını verdi.

Türk devletinin Kürt halkının kazanımlarını ortadan kaldırmak için saldırılarını yoğunlaştırdığına dikkat çeken Søndergaard, Birlik Listesi olarak Türk devletinin anti-demokratik uygulamalarını kınadıklarını, Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılmasını ve serbest bırakılmasını talep ettiklerini söyledi.

Leyla Güven'in cezaevinde başlattığı ve giderek yaygınlaşan açlık grevlerini önemsediklerini belirten Søndergaard, milletvekillerinden oluşan bir komite kuracaklarını ve Güven'le görüşmek için girişimde bulunacaklarını belirtti.

EYLEM SÜRÜYOR

Kopenhag merkezindeki meydanda açlık grevlerini sürdüren Kürdistanlılar da Öcalan'a yönelik uygulanan tecridi ve Türk devletinin saldırı ve katliamlarını teşhir etmek için konuşmalar yapıyor ve bildiriler dağıtıyor.

Sık sık Türk devletini kınayan ve Öcalan'ın serbest bırakılmasını talep eden sloganlar atıyor.