Darmstadt, Limassol ve Bern’de şehit anması

Almanya’nın Darmstadt, Kıbrıs’ın Limassol ve İsviçre’nin Bern kentlerinde şehitler anıldı.

Almanya’nın Darmstadt kentinde 2018’de şehit düşen Emine Onal (Karlı Bager) anıldı.

Darmstadt DKTM’De düzenlenen kanma, Kürdistan ve dünya şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. İlk konuşmayı, Onal ailesi adına şehit Emine Onal’ın amcası İbrahim Onal yaptı. Onal, “Kürt özgürlük hareketinin kuruluşundan bu yana aile olarak bu hareketin her yerinde var olduk ve hep de var olmaya devam edeceğiz.

Tabi ki bu mücadeleyi verirken, evlatlarımızı da yitirdik, şehit olan kardeş Ahmet Onal’ın (Baran Bager) yerini yine kardeşi Emine ve şahsında bir çok Kürdistan evladı doldurarak mücadelemizi her zaman büyüterek var ettiler. Onal, Ailesi olarak şehitlerimizi saygı ile anıyor, verdikleri mücadelelerin devamını yerine getireceğimize söz veriyoruz” diye konuştu.

Kürt siyasetçi Kemal Aktaş da anmada yaptığı konuşmada, şunları söyledin: “Var olma nedenlerimizden biri, Emine Onal şahsında tüm şehitlerimizin verdikleri saygın direniştir. PKK şehit partisidir. Mücadelede Kürt kadınının, şehit Emine’nin, sonuna kadar mücadele dediğini ve verdiği sözü sonuna kadar tuttuğunu hepimize göstermiştir. Yine bedenini açlık grevine yatıran Leyla Güven’in kahramanlığı gözlerimizin önünde.  Şehitlerimizin, uğrunda hayatlarını verdikleri bu mücadelede bizlere rehber oldular. Onların bizlere bıraktığı mirasın yürütücüsü olacağız.”

Anmaya Strasburg’daki açlık grevi direnişinden telefonla katılan Çekdar Cizire, “Şehitlerimizi saygı ile anıyor, mücadelelerini dünyanın her yerinde çeşitli eylemlerle devam edeceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.
 

TJK-E aktivisti Zozan Serhat ile Demokratik Toplum Federasyonu sözcüsü Emin Deniz birer konuşma yaptı.

LIMASOL

Kıbrıs’ın Limassol kentinde de Dêrazor’da şepit düşen Hizni Nabo anıldı ve ailesi taziyeleri kabul etti.

Saygı duruşu ile başlayan anma şehit ailesinin konuşmaları ile devam etti.

Açlık grevi direnişçilerinin de selamlandığı anma “Şehit namirin” sloganları ile sona erdi.

BERN

İsviçre’nin Bern kentinde de Rojava Devrimi'nin öncülerinden Xebat Derik ile Çağın Direnişi şehitleri, Avesta Xabur ve Barin Kobanê anıldı.

PYD İsviçre ve Şehit Aileleri Komisyonu tarafından düzenlenen anma özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

PYD İsviçre adına Zozan Derik, Avesta Xabur’un annesi Emîne Hemo ile Şehit Aileleri Komisyonu adına birer konuşma yapıldı. Konuşmalarda şehitlerin özgürlük mücadelesindeki yaşamlarından kesitler aktarıldı. Anmada ayrıca 74 gündür açlık grevi direnişinde olan Leyla Güven başta olmak üzere, Türkiye cezaevlerindeki açlık grevleri, Strasbourg, Hewlêr, Galler ve Kanada’da düzenlenen süresiz-dönüşümsüz açlık grevleri selamlandı ve devam eden direnişin mutlak zaferle taçlandırılacağı mesajı verildi.

Sinevizyon gösterimi sonrası anma “Şehid Namırın” sloganlarıyla sonlandırıldı.