Darmstadt'ta 3. gün: Gençler Öcalan için yürüyor

Darmstadt'ta Alman polisinin provokasyonlarına rağmen gençler, Öcalan'ın özgürlüğü için yürümeye devam ediyor.

“Tecride İzin Verme, Rêber Apo ile Özgürleş” şiarıyla başlayan Uzun Yürüyüş’ün 3’üncü günü, 'Önderlik ve Kadın' temasıyla, büyük bir heyecanla başladı.

ALMAN POLİSİNDEN PROVOKASYON

Almanya’nın Darmstadt şehrindeki Luisenplatz Meydanı'nda sabah bir araya gelen gençler, yürüyüşe başlayacakları sırada Alman polisinin provokasyonuyla karşılaştı. Yürüyüşe eşlik eden ses ve teknik araçlarını tek tek kontrol eden polis, tüm bayrak, flama ve pankartları kontrol etti. Daha sonra ise yürüyüşe katılan bir Alman enternasyonalist genci gözaltına aldı.
Bu saldırılara rağmen kararlılığından bir şey yitirmeyen gençler, aksine daha moralli ve coşkulu bir şekilde yürüyüşe başladı.

20 KİLOMETRE YÜRÜNECEK

Yürüyüşün bugünkü etabına genç kadınlar öncülük yaparken, Darmstadt’tan Bensheim’a kadar, yaklaşık 20 kilometre yürünmesi planlanıyor.
Alman polisi, yürüyüş sırasında sık sık ‘Be Serok Jiyan Nabe’ sloganları atan gençleri kameraya alarak provokasyonunu sürdürdü.

'ÖCALAN ÖZGÜR OLANA KADAR...'

Eyleme katılan genç kadınlar, Öcalan üzerindeki tecrit son bulana ve Öcalan özgür olana kadar direnişlerini sürdüreceklerini belirtti.
Bensheim’a ulaşmayı planlayan yürüyüşçüler, akşam da ‘Önderlik ve Kadın’ seminerine katılarak, bugünün programını sonlandıracak.