Dengê Welat yayınlarına Erdoğan paraziti

Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal saldırılarına paralel olarak Dengê Welat radyosu yayınları da, Türk rejimi tarafından kaçak yayınlarla engellenmeye çalışılıyor.

Türk devletinin 9 Ekim’de Rojava’ya yönelik işgal ve insanlık dışı saldırılarıyla birlikte, Dengê Welat radyosu da korsan yayınların mağduru oldu.

Media-radio.info sitesine göre, yandaşlarının “Radio Recep Erdogan” olarak adlandırdığı, “kimliği belirsiz” müzikal bir istasyon araya girerek, Dengê Welat’ın yayınlarını bozmaya çalışıyor.

Radyo vericilerinin TRT’ye bağlı Emirler’deki Türkiye’nin Sesi isimli kısa dalga yayan bir merkezden geldiği belirtiliyor.

Media-radio.info, Türkiye’nin her zaman bu yayın merkezinden sahte koordinatlar verdiğine dikkat çekiyor. Gerçekte ise sözkonusu merkezin 6 kilometre Doğu’da olduğu ve gerçek koordinatlarının farklı olduğu kaydediliyor. 

TRT’nin Dengê Welat’ı bastırmak için 500 kw gücünde yayın yaptığı ifade ediliyor. Buna karşı Dengê Welat radyosu, Fransa’nın Issoudun bölgesindeki radyo direkleri üzerinden 250 km güç kullanıyor.

Dengê Welat radyosu 3 yıldır Kürtçenin bir çok diyalektiğinde yayın yapıyor. Daha önce Dengê Mezopotamya ve Dengê Kurdistan radyoları Türk rejiminin, Avrupa nezdindeki baskıları nedeniyle kapatılmıştı.