Dersim Soykırım Karşıtı Derneği’nden Strasbourg direnişine destek

Öcalan’a yönelik tecride karşı Strasbourg’da süren süresiz dönüşümsüz açlık grevi eyleminin 58’nci gününde farklı kesimlerin destek ziyaretleri devam ediyor.

Bugün Almanya’nın Stuttgart kentindeki Dersim Soykırım Karşıtı Derneği yönetim kurulundan oluşan bir grup, eylemcileri ziyaret etti.

TECRİT EZİLEN TÜM KESİMLERE UYGULANIYOR‘

Kurum adına söz alan Hüseyin Yamaç, bir halkın Önderine uygulanan ağır tecridin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Kürt Halk Önderinin rehin olduğuna dikkat çeken Yamaç, Türkiye‘nin insan hak ve özgürlüklere yönelik ağır insanlık suçu işlediğini belirtti. Yamaç, Kürt Halk Önderine uygulanan ağır teciridin ezilen tüm kesimlere uygulandığının altını çizdi.

‘TALEPLERİ BİZİM TALEBİMİZDİR’

Leyla Güven öncülüğünde başlayan ve cezaevleri başta olmak üzere birçok yerde devam eden eylemleri selamlayan Hüseyin Yamaç, eylemcilerin talebinin kendilerinin de talepleri olduğunu dile getirdi.

Yamaç, Türkiye‘nin insan hak ve özgürlüklerine bağlı kalması gerektiğinin Avrupa ülkeleri tarafından hatırlatılması ve Türkiye’ye baskı yapılması çağrısında bulundu.

Tecridin ancak ortaya konulacak güçlü eylemlerle kırılacağını söyleyen Hüseyin Yamaç, dört parçadaki Kürdistan halkına ve dostlarına eylemleri sahiplenme çağrısında bulundu.

Alman devletinin Kürt kurumlarına yönelik baskınlarını ve sindirme politikasını da eleştiren Yamaç, baskınların iki ülke arasındaki ekonomik çıkar ilişkisinin yansıması olduğunu da sözlerine ekledi.

ÇOK SAYIDA ÜLKEDEN DESTEK ZİYARETLERİ

17 Aralık’ta başlayan ve 14 eylemcinin sürdürdüğü süresiz-dönüşümsüz açlık grevini bugün başta Almanya olmak üzere birçok ülkeden kişi ziyaret etmişti. Gün içerisinde Almanya’nın Stuttgart, Böblingen, Ludwigsburg şehirlerindeki Halk Meclisleri üyeleri Strasbourg’daki direnişçileri yalnız bırakmadı.

Bugün ayrıca Val d’Oise ili Fransız Komünist Partisi (PCF) yöneticileri Strasbourg’a gelerek, açlık grevine destek mesajı vermişlerdi.

Almanya’nın yanı sıra Fransa ve İsviçre’den onlarca Kürdistanlı da açlık grevi eylemcilerini ziyaret etti.