Die Linke üyesi: Bir halkın Önderi’nin tecridi kabul edilemez

Bremen eyaletinden Strasbourg’a gelerek tecride karşı açlık grevine destek veren Die Linke üyesi O. Jann Kornau, Öcalan’ın özgürlüğünün barış için şart olduğunu söylerken, partisinin Kürt mücadelesini daha fazla sahiplenebilmesi gerektiğini dile getirdi.

Strasbourg’da devam eden açlık grevini ziyaret eden Alman Sol Parti (Die Linke) Bremen örgütü üyesi ve yerel seçimlerdeki adaylarından Oliver-Jann Kornau, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı direnişi selamladığını söyledi.

‘KÜRTLERİN MÜCADELESİ UMUT VERİYOR’

Bremen’den Strasbourg’a kadar gelerek Kürt Özgürlük Hareketi’ne gönülden desteğini sunmak istediğini vurgulayan Kornau, “Bu eşitlik için, özellikle de kadın-erkek eşitliği için ve de anti-kapitalist düzeyde örgütlenmiş bir anti-faşist bir mücadeledir” diye konuştu. Kürtlerin mücadelesinin bu anlamda umut verdiğinin altını çizen Kornau, kendisinin de bundan dolayı Strasbourg’a gelerek açlık grevine destek olmak istediğini belirtti.

‘ÖCALAN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞARAK BARIŞ SÜRECİNİ YÜRÜTMELİ’

Kürt sorununun barışçıl çözümüne olan inancını dile getiren Sol Parti üyesi Oliver-Jann Kornau, “Buna başta halk tarafından seçilenler olmak üzere tüm Kürtlerin özgürlüğü de dahildir. Halkın büyük bir kesiminin desteğini alan bir barış sürecine imza atmış bir liderin (Öcalan’ın) ağır tecride dayalı tutukluluğu kabul edilemez” dedi.

Öcalan’ın acilen insani haklarına kavuşması ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Kornau, “Uzun vadede ise özgürlüğüne kavuşması gerekiyor” diye vurguladı. Kornau, Öcalan’ın Kürt halkının büyük kesiminin önderi olarak kabul ettiği bir lider olduğunu ve özgürlüğüne kavuşarak barış sürecini yürütebileceğini kaydetti.

“SOL PARTİ DAHA FAZLA ÇABA GÖSTEREBİLİR”

Kornau, ANF’nin sorusu üzerine Kürt halkına yönelik baskılar, Rojava’daki işgal saldırıları gibi birçok konuda Sol Parti’nin tutum takınan yegane parti olduğuna dikkat çekerken, yine de bu tutumun yeterli olmadığını söyledi.

Kürt Özgürlük Hareketi’nin başta özgürlük talebi ve kendi kaderini tayin ilkesine bağlı kalınması nedeniyle desteklenmesinin gereğine işaret eden Kornau, Öcalan ve Kürt Hareketi’nin toplumsal sorunlara çözüm konusunda sunduklarının daha da önemli olduğunu ifade etti. Kornau, Kürt Özgürlük Hareketi’nin temelini oluşturan özgürlükçü ve toplumların farklı bileşenlerinin eşitliğini esas alan ideolojisinin sahiplenilmesi gereğine işaret etti.

Sol Parti üyesi, bundan dolayı da ulusal düzeyde partisinin Kürt halkını ve onu temsil eden mücadeleyi daha fazla savunması gerektiğini vurguladı.