Diriliş bayramı Ermenistan’da kutlandı

PKK’nin 40. kuruluş yıldönümü Ermenistan’ın başkenti Erivan’da coşkulu bir etkinlikle kutlandı.

Kürdistan Komitesi tarafından organize edilen kutlama Ermenistan Azınlıkları Evi’nde düzenlendi.

Kutlama, Kürt Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. 

Kutlamada bir konuşma yapan Kürdistan Komitesi yöneticilerinden Mahsum Hasan, “Başta bu hareketin mimarı olan Önder Apo’nun 40’cı yıldönümünü kutluyoruz. Yine 40 yıldır PKK’nin kuruluş harcı olan ve gün be gün PKK’nin büyümesini sağlayan özgürlük şehitlerini anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyor ve bugünü onlara kutluyoruz” dedi.

Kürdistan Birliği Başkanı ve Ermenistan Parlamentosu üyesi Kinyas Hesenov, Kürtlerin asimile olmaya karşı karşıya kaldığı bir süreçte PKK’nin doğduğunu ve bunu engellediğini söyledi.

PKK’nin binlerce Kürt gencinin dağlara akın etmesini sağladığını da belirten Hesenov, “Asimilasyonla yüz yüze getirilmiş Kürtleri tekrar özüne kavuşturdu. PKK Kürtlerin isyanıdır, yok olmamaya karşı başkaldırıdır, PKK Kürtlerin varlık gerekçesidir. Kürtler PKK’nin varlığıyla bahtiyardır” dedi.

Kürdistan Komitesi Başkanı Jinika Qadir ise şunları söyledi: “Bir kadın olarak PKK’li olduğum için gururlu ve başım dik. Kimsenin bizi bu hareketten uzaklaştırmaya gücü yetemez.”

Kürdistan Komitesi Oktoberyan Mıntıkası üyesi Milo Kalaşyan Öcalan’ın PKK’yi insani bir hareket olarak kurduğunu ve hiçbir gücün bu hareketin öncülerini halktan soyutlama gücünün olamayacağını belirtti.

Kürdistan Komitesi Elegez Mıntıkası üyesi Yörik Davoyan, “PKK’ye karşı sadece Türk devleti savaşmıyor dünyadaki emperyalist güçler de savaşıyor. Fakat PKK ideolojisinden aldığı güçle dimdik ayaktadır. Halkların partisidir PKK onun için yenilmezdir.  40 yıldır mücadele ediyor” dedi.

Din insanı Şêx Tahir de PKK’nin Kürtlere kendisini ifade etme gücünü sağladığını söyledi.

Şengal Meclisi Kurucu Üyesi Silo Dirboyan da şöyle konuştu: “PKK ideolojisi halklar için en doğru ideolojidir. Bunu halklar da hegemonik güçler de iyi biliyorlar. Emperyalist güçlerin kendi çıkarları için halkları sömürme siyaseti açığa çıkmıştır. PKK hareketi siyasetlerini deşifre etmiş bir harekettir. Artık halklar bunu iyi bilmektedir.”

Dengbêj Hemîdê Mecîd, Eşo Nadoyan, Omer Cangoyan ve Ermeni sanatçıların da sahne aldığı kutlama, coşkulu bir şekilde sona erdi.