Diyar Xerîb ve 14 Temmuz direnişçileri Londra’da anıldı

KCK Genel Başkanlık Üyesi Diyar Xerîb ve 14 Temmuz direnişçileri için İngiltere’nin başkenti Londra’da bir anma düzenlendi.

Başkent Londra’daki Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişçileri Kemal Pir, Mehmet Hayri Durmuş, Akif Yılmaz, Ali Çiçek ve 5 Temmuz’da Türk savaş uçaklarının düzenlediği saldırı sonucu şehit düşen KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Diyar Xerîb, için yapılan anma özgürlük şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

KCK Genel Başkanlık Üyesi Diyar Xerîb’in yaşamının anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından Britanya Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Ercan Akbal, Kadın Hareketi, YNK ve Goran Partilerinin temsilcileri ile Süleymaniye Üniversitesi Öğretim Üyesi Şivan Abdullah Hamed birer konuşma yaptı.

Britanya Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Ercan Akbal konuşmasında Türk devletinin saldırılarının topyekun bir direniş ile boşa çıkarılacağını, aynı şekilde iç ihanete karşı da mücadele verilmesi gerektiğini ifade etti. “Türk devleti Güney Kürdistan’da iç ihanetin de desteğiyle işgal saldırılarına devam ediyor. Bu saldırıların hedefinde sadece Kandil yoktur, Kandil ile Rojava ve Güney Kürdistan’a yönelik bir saldırıdır. Güney Kürdistan’daki halkımız bu saldırıların amacının Kürdistan’ın hepsine bir saldırı olduğu gerçeğini görmeli ve buna karşı Türk devletine ve işbirlikçilerine karşı mücadele etmelidir. İşgal saldırıları Kürt halkının varlığına karşıdır ve bu saldırılar karşısında Kürt halkı da tek yürek olmalıdır.”

YNK ve Goran partilerinin temsilcileri de yaptıkları konuşmalarda Türk devletinin işgal saldırılarına karşı ortak mücadele edilmesi gerektiğini ve bu saldırılarının tüm Kürdistan’a karşı yapıldığını ifade ettiler.

Yapılan konuşmalardan sonra sanatçı Sevim Aslan kısa bir müzik dinletisi verdi.