Kürtlerden Paris bölgesindeki hastanelere yemek ve maske yardımı

DKTM, pandemi sürecinde Gonesse Hastanesi’nin maske taleplerini karşıladı, hastaneye yemek hazırladı. Drancy Meclisi ise bir hastaneye yemek yardımında bulundu.

Paris’in banliyösü Villiers-le-Bel’de bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM), pandemi dolayısıyla Gonesse Hastanesi’nin (Centre Hospitalier de Gonesse) maske taleplerini karşıladı. Toplum Merkezi ayrıca, hastaneye 200 kişilik yemek de hazırladı.
Kürtlerin yoğunluklu yaşadığı Villiers-le-Bel’de bulunan Gonesse Hastanesi’ne yapılan yardıma ilişkin, hastane yetkilileri teşekkürlerini iletti.

'TOPLUMSAL DAYANIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ'

Villiers-le-Bel DKTM eşbaşkanlarından Murat Varlı, "Çağın hastalığı olan Kovid-19’a kaşı, gecesini gündüzüne katıp, insanlığın yaşaması için kendi yaşamlarını hiçe sayıp emek veren bütün sağlık çalışanlarını toplum merkezimiz olarak selamlıyoruz. Verdikleri mücadeleyi can-ı gönülden destekleyerek, her daim yanlarında olacağız" dedi.
Varlı, toplumsal dayanışma çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Paris bölgesindeki Drancy Meclisi de Robert Ballanger Hastanesi sağlık personeline yemek yardımında bulundu.

Meclis yaptığı açıklamada, “Fransa’daki Kürt halkı olarak, sağlık personelinin yanında olduğumuzu ifade ettik” dedi. Sağlık personeli de memnuniyetini ifade ederek, Fransa Demokratik Kürt Konseyi ve Fransa Kürt Kadın Hareketi’ne teşekkür etti.