DKTM Paris'te 5. kongresini gerçekleştirdi

Paris'te Demokratik Kürt Toplum Merkezi 5. olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongrede konuşan KONGRA GEL eş başkanı Remzi Kartal, "Efrîn Türk devlet faşizminin sonu olacaktır" dedi.

Fransa'nın Başkenti Paris'te Drancy Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DTKM) 5. olağan kongresini gerçekleştirdi. Drancy Belediyesi Auguste Deaune spor salonunda yapılan kongreye yüzlerce delege, Kürdistanlı ve konuklar katıldı. Açılış konuşmasını Fransa Demokratik Kürt Konseyi eşbaşkanı Vedat Bingöl'ün yaptığı kongre Tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. "Öcalan'a özgürlük Kürdistan'a statü", "Kadınlar direniyor" ve "Jin Jiyan Azadî" pankartlarının asıldığı salonda sık sık, "Biji berxewdane Efrînê" sloganları atıldı.

'AVRUPA ÜLKELERİ GEREKİRSE ASKERİ MÜDAHALEDE BULUNMALI'

Kongreye, UDI milletvekili aynı zamanda Fransa parlementosu Kürt dostluk grubu başkanı Jean Cristophe Lagarde, Drancy Belediye başkanı Aude Lagarde, Belediye meclis üyesi Hamid Chabani, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kardeşi Fatma Öcalan ve KONGRA GEL eş başkanı Remzi Kartal konuk olarak katıldı. DKTM'nin 5. kongresini selamlayarak başarı mesajları veren Drancy belediye başkanı Aude Lagarde ve UDI milletvekili Jean Cristophe Lagarde, barbar DAİŞ çetelerine karşı savaşarak tüm dünyaya insanlık dersi veren Kürtlerin her zaman yanında olduklarını belirterek, Efrin'de yaşanan sivil katılımlara karşı başta Fransa olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinin siyasi ve gerekirse askeri müdahalede bulunması gerektiğini vurguladı.

'ROJAVA'DAKİ MÜCADELE YÜZYILA DAMGASINI VURDU'

Konuşmasına Efrîn'de devam eden Çağın Direnişini selamlayarak başlayan KONGRA GEL eş başkanı Remzi Kartal, tüm dünyanın Efrîn halkının verdiği mücadeleyi ve mesajı iyi anlaması gerektiğini belirtti. Ortadoğu'da ilk defa halkların Rojava'da hayata geçirilen sistem sayesinde söz sahibi olduklarını belirten Kartal, "Rojava’da ortaya konulan mücadele aslında yüzyıla damgasını vuran bir modeldir. Saldırı da bu yüzdendir. Efrin meselesi sadece Efrîn değildir. Efrîn Kürdistan’ın özgürleşmesi, Reber Apo’nun özgürleşmesidir" diye konuştu.

RUKEN OĞUR VE ÖMER ÖZEL EŞBAŞKANLIĞA ŞEÇİLDİ

Efrîn saldırılarına karşı sessiz kalan uluslararası güçleri kınayan Kartal, "Dünya sistemi çıkarlara göre yürüyor. Kürt halkı her zaman kendi özgücüyle yürüdü. Efrin Türk devlet faşizminin sonu olacaktır. Efrin halkı nasıl topraklarını savunuyorsa ona yanıt olacak düzeyde bir ayağa kalkış olmalı. Avrupa’da yaşayan Kürtler olarak normal bir yaşamı sıradan bir yürüyüşü kendimize haram kılmalıyız. Bu seferberlikle örgütlenmeliyiz" mesajını verdi. Geçmiş dönem faaliyet raporunun okunup değerlendirilmesinin ardından, seçimlere geçilen kongrede yapılan oylama sonucunda Drancy DTKM eş başkanlığına Ruken Oğur ve Ömer Özel seçilerek 67 kişilik meclis oluşturuldu.