Dört bölgede gerilla eylemleri: 32 asker öldü

HPG gerillaları Hakkari, Amed, Şırnak ve Güney Kürdistan’da Türk işgal güçlerine yönelik düzenlediği eylemlerde en az 32 askerin öldüğünü bildirdi. Çatışmalarda iki gerilla da hayatını kaybetti.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Amed, Hakkari ve Güney Kürdistan’da “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi” kapsamında eylemlerin düzenlendiğini belirtti. Bu kapsamda yapılan eylemlere ilişkin şu detaylar verildi:

YÜKSEKOVA’DA 14 ASKER ÖLDÜ

“11 Haziran günü saat 06.10’da güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Xopinê vadisini denetime almaya çalışan bir grup askere yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde tespit edilebilen 4 düşman askeri öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır.

Aynı gün saat 22.00’da Hakkari ile Gever arasında ilerleyen çok sayıda zırhlı araçtan oluşan işgalci TC ordusunun bir konvoyu Erziknê mıntıkasında güçlerimizce hedeflenmiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan düşman konvoyunda kirpi tipi 2 zırhlı araç tümden imha edilmiştir. Bu eylemde tespit edilebilen 10 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci güçler ölü ve yaralı askerleri zırhlı araçlar ile alandan uzaklaştırmıştır.”

BARZAN’DA İKİ MEVZİ İMHA EDİLDİ: 5 ÖLÜ

“12 Haziran günü saat 04.00’da güçlerimiz Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Barzan bölgesindeki Bayrak tepesinde konumlanan işgalcilere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiş ve 1 düşman askeri öldürülmüştür. Aynı gün Bayrak tepesindeki düşman askerleri saat 08.15’te güçlerimizce ikinci defa hedeflenmiştir. Düşman tepesindeki mevziilerin isabeti bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 mevzii imha edilmiş, 4 asker ise öldürülmüştür.”

AMED’DE TEPEYE ÜÇ KOLDAN EYLEM: 8 ÖLÜ

“9 Haziran günü saat 18.30’da güçlerimiz Amed’in Lice ilçesine bağlı Manisor köyü yakınlarında yapılan 2 karakolun güvenliğini sağlamaya çalışan bir tepeye yönelik kapsamlı bir eylem düzenlemiştir. Tepedeki mevzii, barınak ve askerlerin 3 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde tespit edilen 8 asker öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştır.”

İKİ GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

“Bu eylemde düşman mevziilerinin üzerine fedaice giden 2 arkadaşımız ise kahramanca savaşarak şehadete ulaşmışlardır.”

GİZLİ BİRLİK VURULDU: 4 ÖLÜ

“Eylem ardından eylem alanına müdahale amaçlı gelen düşmanın gizli birlikleri güçlerimizin hedefi olmuştur. Etkili bir şekilde vurulan düşman birliklerinde tespit edilebilen 4 asker öldürülmüştür.

Bu eylemde kahramanca savaşarak şehadete ulaşan 2 arkadaşımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

ŞIRNAK’TA KONTROL NOKTASINA EYLEM: 1 ÖLÜ

Şırnak’ta ise “Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi” kapsamında bir eylem düzenlendiğini belirten HPG-BİM, eyleme ilişkin şu detayları paylaştı: “Güçlerimiz, 12 Haziran günü saat 22.00’da Şırnak ile Cizre ilçesi arasında yol güvenliğini sağlamaya çalışan askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman kontrol noktasında bulunan askerlerin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.”

METİNA’YA HAVA SALDIRISI

HPG-BİM, aynı gün Türk savaş uçaklarının Metina’da bazı bölgeleri bombaladığını bildirdi. “12 Haziran günü saat 13.30 ile 16.00 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Metina bölgesine bağlı Derarê, Stuna, Bedehê, Koordinê ve Şelazê alanlarını bombalamıştır.”