Dortmund, Düsseldorf ve Montpellier’de eylem

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan mutlak tecridi protesto etmek amacıyla 75 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’in direnişine dikkat çekmek amacıyla Avrupa’daki eylemler sürüyor.

Almanya’nın Dortmund, Düsseldorf ve Fransa’nın Montpellier kentinde eylemler düzenlendi.

DORTMUND

Almanya’nın Dortmund kentinde Leyla Güven’in direnişine dikkat çekmek amacıyla bir eylem düzenlendi.

Eylemde yapılan konuşmalarda, Leyla Güven’in eylemini sahiplenme çağrısı yapıldı.

Güven’in talepleri yerine gelene kadar eylemlerin süreceğinin de belirtildiği konuşmalarda, “Bundan sonraki süreçte de Leyla Güven’in ve açlık grevinde olan tüm arkadaşların taleplerine sahip çıkacağız. Önder Apo’yu özgürleştirene kadar eylemlerimiz devam edecek” denildi.

DÜSSELDORF

Almanya'nın Düsseldorf kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan mutlak tecridi protesto etmek ve Öcalan'ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü için DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde devam eden açlık grevleri ile dayanışmak amacıyla bir eylem düzenlendi.

Düsseldorf Nalin Muş Kadın İnisiyatifi ve Düsseldorf Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde Düsseldorf Merkez Tren İstasyonu önünde saat 17.00'da başlayan eylemde “Öcalan üzerindeki tecridi kıralım, faşizmi parçalayalım ve Kürdistan'ı özgürleştirelim” yazılı dev pankart açıldı. Ağızlarını siyah bantlarla bantlayan eylemciler ellerinde “Leyla Güven haklıdır, tecrit kaldırılmalıdır”, “Leyla Güven'in talebi talebimizdir”, “Leyla Güven yalnız değildir” dövizleri taşıdı.

“Yaşasın halkların dayanışması!”, “Jin, Jiyan, Azadî!” sloganları ile biten eylemde çok sayıda bildiri de dağıtıldı.

MONTPELLIER

Fransa’nın Montpellier kentinde de Öcalan’a uygulanan mutlak tecridi protesto etmek, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü için düzenlenen açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla bir eylem düzenlendi.

Comedie Meydanı’nda bir araya gelen kitle, Leyla Güven’in 75 gündür sürdürdüğü açlık grevi direnişine karşı sessizliğe dikkat çekmek amacıyla ağızlarını maske ile kapattı.

Kadın komününün düzenlediği eylemde 75 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’in ölüm sınırına geldiğine dikkat çekildi.