Dortmund, Montpellier ve Brüksel’de şehit anması

Almanya’nın Dortmund kentinde Armanc Goşkar ile Şayan Cudi, Fransa’nın Montpellier kentinde enternasyonalist savaşçılar Baran Galicia ve Kendal Breizh ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de Çekdar Anter anıldı.

Almanya'nın Dortmund kentinde, Rozerin Kadın Meclisi, Demokratik Toplum Merkezi’nin organizesi ile Şehit Suna Kızılkaya (Armanc Goşkar) ve Şehit Hevile İzer (Şayan Cudi) anıldı.

Anmada şehit yakınları ve Kürt Kadın Hareketi temsilcisinin yaptığı konuşmalarda, şehitlerin direniş yolunu aydınlattığını ve anılarının her gün verilen mücadelede yaşatılması gerektiği vurgulandı.

Yapılan konuşmaların ardından Şayan Cudi ve Armanc Goşkar'ın hayatlarını ve direnişlerini konu alan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Anma "Şehid Namirin" sloganlarıyla sona erdi.

MONTPELLIER

Fransa’nın Montpellier kentinde de Rojava’da 20 Şubat 2018’de şehit düşen enternasyonalist savaşçılar Baran Galicia ve Kendal Breizh anıldı.

YPG Basın Merkezi’nin açıklamasının okunduğu anmada, sinevizyon gösterimi de yapıldı. Daha sonra ise Rojava’da hala mücadele yürüten enternasyonalist devrimci Sara telefon ile anmaya katıldı.

BRÜKSEL

Belçika’nın başkenti Brüksel’de de 1 Şubat’ta şehit düştüğü açıklanan Yılmaz Yalçın (Çekdar Anter) anıldı.

Yalçın’ın ailesinden Cihan ve Azize Yalçın’ın da katıldığı anma, bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Anmada Belçika şehit aileleri komitesi adına konuşan Sultan Oğraş, “Şehitlerin bizlere miras bıraktığı mücadeleye sahiplenilmesinin hayatidir” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi kırmak amacıyla Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevlerine de dikkat çeken Oğraş, CPT ve Avrupalı kurumların sessizliğinin kabul edilebilir olmadığını belirtti.

HPG gerillası Yılmaz Yalçın için hazırlanan sinevizyon izlendikten sonra, "Bijî Serok Apo" "Şehit Namirin" sloganları ile anma sona erdi.