Dr. Dersim: Komplo amacına ulaşamayacak

HPG komutanlarından Dr. Mazlum Dersim, Uluslararası Komplo’nun asla amacına ulaşamayacağını belirterek, bunun için gereken bedelin verileceğini söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ‘eksik yoldaşlık’ eleştirisini hatırlatan gerilla komutanlarından Dr. Mazlum Dersim, “Önderlik ile doğru bir yoldaşlık yapsaydık, eksiklik ve zaaflarımızla zemin sunmasaydık komplo kolay olmazdı. Önderliğimizden özür diliyoruz” dedi.

Dr. Dersim, Uluslararası Komplo’nun yıl dönümü vesilesiyle ANF’ye konuştu. Uluslararası güçler ve bölgesel müttefiklerinin, Agirî ayaklanmasının bastırılması sonrası Kürdistan davasınının gömdüklerini söylemeleri gibi Uluslararası Komplo ile de Kürt halkını, Önderliğini ve Özgürlük Hareketi’nin tasfiyeyi amaçladığını hatırlatan Dr. Dersim, yaşanan eksiklik ve hatalara da işaret etti.

Dr. Dersim, “Eğer biz Önderlik ile doğru bir yoldaşlık yapsaydık, doğru bir duruş sergileseydik ve zemin sunmasaydık bu komplo gerçekleşmezdi. Bunun için Önderliğimizden tekrar özür diliyoruz” dedi.

Türk egemenlerin, Türklere Anadolu’yu açan Kürtlere karşı komplocu yaklaşımına dikkat çeken Dr. Dersim, onlarca isyanın sadece gasp edilen hakların iadesi için olduğunu hatırlattı.

Zorlanmalar olduğunu, büyük bedeller verildiğini fakat tek Kürt kalıncaya dek mücadelenin devam edeceğini ve komplonun asla amacına ulaşamayacağını vurgulayan Dr. Dersim, şunları söyledi:

“Önderliğimizi özgürleştirmeden, Kürt halkının hakları iade edilmeden mücadelemizden kesinlikle vazgeçmeyeceğiz. Türk devleti nerede bir Kürt görürse saldırıyor. Erdoğan, sadece Kürtlerin kanını dökmek için tüm ülkeleri geziyor ve ayaklarına kapanıyor. Bunu durduracağız. Biz bu dağlara çıkınca kefenimizi başımıza bağlayarak çıktık, kimsenin önünde başımızı eğmeyiz. Türk devletinin bize yaptığı onursuzluğu hiçbir şekilde kabul etmeyeceğiz. Onlar bizim için kırmızı, gri gibi listeler hazırlayabilir ama kara listemizdeler. ‘Kara Gün’de rolü olanaklar kara listemizdedir.”