Duisburg ve Nürnberg’de yürüyüş

Almanya’nın Duisburg ve Nürnberg kentlerinde savaş karşıtı gün ile 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri düzenlendi. Etkinliklere her iki kentte yaşayan Kürdistanlılar da katıldı.

Almanya’nın Duisburg kentinde 31 Ağustos Savaş Karşıtı gün yürüyüşüne kentte yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, Duisburg Demokrasi Platformu bileşenleri olarak katıldı.

Yürüyüşte Kürdistanlılar kayyum darbesine karşı taleplerini dile getirdi.

Alman sol örgütler tarafından organize edilen miting ve yürüyüş Duisburg Kuthor’da saat 12.00’da başladı.

Pazartesi eylemleri platformunun açılış konuşmasını yaptığı mitingde emperyalist güçlerin savaş politikaları teşhir edildi.

Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırı hazırlıklarının da kınandığı yürüyüşte Avrupa Birliği ve Alman devletinin bu saldırılara ciddi bir şekilde tavır alması gerektiği belirtildi.

AKP/MHP’nin Amed, Van ve Mardin belediyelerini gasp etmesinin de kınandığı mitingde Slovenya’da tutuklanan ve Türkiye’ye iade edilmek istenen Alman vatandaşı İsmet Kılıç’ın annesi de bir konuşma yaptı. Anne Kılıç, İsmet Kılıç’ın yaptığı açıklamalardan dolayı 12 yıl hapis cezasına çarptırıldığını belirterek bir an önce serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Yürüyüş sonrası kitle yeniden miting alanına dönerek, savaş karşıtı konuşmalar yaptı.

NÜRNBERG’DE 1 EYLÜL MİTİNGİ

1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle bugün saat 12.00 de Almanya’nın Nürnberg kentinde Kürt Demokratik Toplum Merkezi, DİTİF, Die Linke, DKP ve Linke Liste gibi kurum ve siyasi partilerin katılımıyla Nürnberg merkezdeki Halplatz’da bir miting düzenlendi.

Nürnberg Demokratk Toplum Merkezi adına katılan Kürtler ve dostları HDP’li belediyelerinin AKP-MHP hükümeti tarafından işgal edilmesi protesto edildi. Pankartlar açıldı. Bildiriler dağıtılarak bilgilendirme yapıldı.