Düsseldorf’ta gençler Kürt Halk Önderi için yürüdü

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Kürt Gençlik Hareketi öncülüğünde bir araya gelen yüzlerce kişi, aktif mücadele çağrısı yaptı.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) Koordinasyonlarının "İmralı sistemini yıkalım, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü gerçekleştirelim" çağrısı üzerine gençler, Almanya’nın Düsseldorf kentinde bir araya geldi. Gençlere, çevre illerde yaşayan Kurdistanlılar da destek verdi.

DGB Haus önünde bir araya gelen kitle, Çerxa Şoreşê marşı eşliğinde Kurdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra şehir merkezine doğru yürüyüş yapıldı. Yürüyüş esnasında pankart ve dövizler ve üzerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının yer aldığı flamalar taşındı. Kitle sık sık “Bê Serok jiyan nabe”, “Azadiya Rêber Apo azadiya me ye” ve “Bijî Rêber Apo” sloganlarını attı.  

Yolda Almanca bildiri okundu. İmralı rejimi karşısında sessiz kalan CPT’nin kınandığı açıklamada, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğü istendi. Açıklamada, şunlar belirtildi: “CPT, İmralı ziyaretinden sonra neden başlangıçta İmralı'daki tutsakların durumu hakkında bir fikir edinmiş gibi davrandı?  Bu yaklaşım, Kurdistan ve Önder Apo’nun harekete geçirdiği devrimin önlenmesi konusunda tüm devletlerin nasıl birlikte çalıştığını bir kez daha göstermektedir. Kürt halkı olarak, olayla ilgili resmi bir rapor talep ediyoruz. CPT bu ziyaretinin içeriği doğrultusunda açıklama yapmakla yükümlüdür.”

Açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a verilen hücre hapsinin derhal kaldırılması istendi.

Eylem, merkezi tren istasyonunda mitinge dönüştü. Mitingde Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için aktif mücadele çağrısı yapıldı.