Efrîn için uzun yürüyüş 3. gününde

Lozan-Cenevre yürüyüşçüleri, soğuk hava altında yürüyüşlerinin 3. gün etabına başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki uluslararası komploya karşı ve BM'ye Efrîn'deki işgalci saldırıları durdurma çağrısı yapma amacıyla organize edilen uzun yürüyüş sürüyor.

82 kurum ve örgütün katılımı ile oluşturulan Avrupa Efrîn'i Sahiplenme Platformu öncülüğünde devam eden yürüyüşün 3. etabı İsviçre’nin Glande kentinde başladı. 200 enternasyonalistin de arasında olduğu 1000’i aşkın kişi ile yapılan yürüyüşte Efrîn’e dönük işgal saldırıları karşısında sessizliğe devam eden BM’ye ve Türk devletine karşı olan öfke büyüyor.

1000’i aşkın yürüyüşçü, sabah saatlerinde soğuk hava altında hep bir ağızdan söylenen marşlar eşliğinde çektikleri halayların ardından adım adım Cenevre’ye doğru ilerliyor.

'Öcalan'a özgürlük, Kürdistan’a statü', 'BM Efrîn’deki katliamları durdur' pankartları arkasında devam edilen yürüyüşte, sık sık birçok dilde 'Her yer Efrîn, her yer direniş', 'Öcalan’a özgürlük' sloganları atılıyor. Cenevre’ye yaklaştıkça direniş sloganlarının daha gür yankılandığı yürüyüşe, gün geçtikçe katılım sayısı da artıyor.

'İNSANLIK DEĞERLERİNE SALDIRI'

Yürüyüşe katılan 200 kişilik enternasyonalist grup, Efrîn’e dönük saldırıların sadece Kürdistan’la sınır olmadığını ifade ederek, “Efrîn’e yönelik işgal saldırısı aynı zamanda insanlık değerlerine yönelik bir saldırıdır” mesajını verdi.

Yürüyüşçüler, bugün yaklaşık 17 kilometre katettikten sonra akşam saatlerinde İsviçre’nin Copettes kentine ulaşacak.