Efrîn için Yunanistan'da panel, İsveç’te solcuların eylemi

Yunanistan'da Efrîn için düzenlenen panelde, uluslararası güçlerin suç ortaklığına dikkat çekildi. İsveç'in Uppsala bölgesinde ise Sol Parti yöneticileri Efrîn için bir eylem yaptı.

Yunanistan'ın Verona kentinde, uluslararası örgütler öncülüğünde belediye binasında Efrîn için panel düzenlendi. Panele PA.D.OP, PYD adına İbrahim Müslim, SYRIZA Dışilişkiler Sorumlusu Panos Tragizis katıldı.

Patnos Tragizis, "Kürtlere 'terörist' diyorlar. Halkı için savaşanlar terörist mi olur" tepkisini göstererek, Avrupa'yı da eleştirdi. Tragizis, Efrîn'le Dayanışma Komitesi'nden Milletvekili Takis Xatzigergiou'nun, Avrupa Parlamentosu'nda Efrîn'i gündeme getirdiğine dikkat çekti. Tragizis, Kürt halkının Kobanê'deki gibi Efrîn'de de özgürlüğü elde edeceğini vurguladı.

'SAYIN ÖCALAN FARKLILIKLARI BİR ARAYA GETİRDİ'

İbrahim Müslim de Türk devletinin sivilleri katlettiğine, hastaneleri, fırınları, su şebekelerini bombaladığına dikkat çekerek, bunların NATO'nun silahlarıyla yapıldığını vurguladı. Müslim, Almanya ve Rusya'nın da Efrîn'deki katliamlarda suç ortağı olduğunu belirtti.

Müslim, "Dün Efrîn'de birçok farklı kökenden halkın ve dinsel inançların barış içerisinde yaşaması ve bunun dünyaya örnek bir model olmasının tek sahibi; Sayın Öcalan'dır. Bu kadar farklı kesimi, inanışı bir araya getirdi" dedi.

SOL PARTİ UPPSALA BÖLGESİ’NDEN EFRÎN MESAJI

İsveç’te Sol Parti'nin Uppsala bölge teşkilatı yöneticileri Türk devletinin Efrîn'i işgal etmesini protesto etmek ve Efrîn halkına destek vermek için bir eylem yaptı. Sol parti yöneticileri yan yana durarak ellerindeki kağıtlara yazılmış harflerle 'Support Afrin, V” yazısını oluşturdu.

Sosyal medyada resmi yayınlayan parti yöneticileri, “Sol Parti Uppsala Bölgesi Efrîn'deki Kürtleri destekliyor ve Türk devletinin Kürtlere karşı savaşı durdurmasını ve Efrîn'den çekilmesini talep ediyor” mesajını verdi.