Efrîn’in sorulduğu BM komiseri: Savaşmaya hakkınız var-YENİLENDİ

Efrîn’deki yaşanan duruma ilişkin kendisine sorulan soruya BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Ra’ad el Hüssein, “Haklarınız için savaşmaya hakkınız var” dedi.

9 Mart’ta başlayan Cenevre İnsan Hakları Uluslararası Film ve Forum Festivali, film gösterimleri ve farklı etkinliklerle devam ediyor. Festival kapsamında Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Ra’ad el Hüssein’in katılımıyla Dünyada İnsan Hakları Durumu başlıklı bir panel düzenlendi.

Birçok sivil toplum örgütü temsilcisinin yanı sıra vatandaşların da katılımıyla gerçekleşen panelde söz alan bir grup Kürt, Türk devletinin Efrîn’e dönük işgal saldırılarına dikkat çekti.

YPJ BAYRAĞI AÇTI EFRÎN’İ SORDU

Yine panelde YPJ bayrağı açan LGBT aktivisti Rosida Koyunca, YPJ’li kadınlarının Suriye’de DAİŞ’e karşı verdiği mücadelenin öneminden bahsettikten sonra BM Yüksek Komiseri el Hüssein’e Türk devletinin Efrîn’e dönük saldırına karşı BM’nin sessizliğini sordu. Bayrağı açarken, Sylvia Endress ise soru sordu.

BM KOMİSERİ: SAVAŞMAYA HAKKINIZ VAR

Soruya karşılık Efrîn’de yaşananları yakından takip ettiklerini söyleyen el Hüssein, ayrıntıya girmeden sözlerini “Haklarınız için savaşmaya hakkınız var” diyerek tamamladı.