‘Efrîn’in yanında olmak için herkes Brüksel yürüyüşüne katılmalı’

Belçika Efrîn Dayanışma Komitesi: TC’ye suç ortaklığı yapan NATO ve tüm uluslararası kurumları kınamak, katliam ve işgale karşı Efrîn halkının yanında olmak için herkesi 27 Mart’ta Brüksel’e akarak büyük yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz.

Yazılı bir açıklama yapan Belçika Efrîn Dayanışma Komitesi bugün Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılacak yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

Açıklamada şunlar belirtildi: “27 Mart'ta Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilecek ‘NATO Erdoğan’ın Efrîn katliamının suç ortağıdır’ yürüyüşünde NATO üyesi TC’nin katliamlarını ve uyguladığı jenosidi protesto edeceğiz. NATO üyesi TC’nin işlediği suça ses çıkarmayan ve yaptırım yapmayan NATO’yu suça ortak olmakla kınayacağız.

NATO üyesi Türk devletinin Efrîn’i işgal ederek, katliam ve jenosit uygulamasına göz yuman bu kurum insan hakları ve evrensel değerleri çiğnemektedir. DAİŞ, El Nusra, ÖSO barbar çeteleriyle Efrîn’de talan ve soykırım uygulayan TC’nin saldırılarını sürdürmesini böylece onaylamıştır. Başta Kürt halkına olmak üzere, Rojava’da gerçekleştirilen yeni yaşama ve halkların birliğine saldırı NATO, BM, Avrupa Birliği, ABD ve sessiz kalarak Türkiye ve Rusya’nın savaş suçuna ortak olmuşlardır.

ULUSLARARASI GÜÇLER VE NATO SUÇ ORTAĞIDIR

TC’nin sürdürdüğü alçak saldırı, talan ve vahşetten NATO’da sorumludur.

Türk devletinin kullandığı silah ve uçakları NATO’ya aittir.

TC’NİN İŞGALİNE DERHAL SON VERİLSİN VE YAPTIRIMLAR UYGULANSIN

NATO onlarca kez Kürt halkı üzerinde uygulanan soykırım ve katliamlara onay verdi. Cizre’de bodrumlarda sivilleri diri diri yakan yine NATO’nun üyesi Türk ordusuydu. Ne NATO ne BM Avrupa Birliği, AK, ABD ve uluslararası kurumlar kıllarını dahi kıpırdatmamaktadırlar. Adeta bu tutumlarıyla suça ortak olmaktadırlar. Uluslararası güçleri işgali sonlandırmak için harekete geçmeye ve Türk devletine yaptırım uygulamaya çağırıyoruz.

Belçika Efrîn’i Sahiplenme Platform olarak sessizlikleriyle TC’ye suç ortaklığı yapan NATO ve tüm uluslararası kurumları kınamak, katliam ve işgale karşı Efrîn halkının yanında olmak için herkesi 27 Mart’ta Brüksel’e akarak büyük yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz. İşimizi, okulumuzu ve her şeyi bir yana bırakarak Efrîn halkına karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz.

Yürüyüş toplanma yeri: Boudewijnlaan 30, 1000 Brussels

Toplanma saati: 11:00

Yürüyüşün başlama saati: 12:00”