Efrîn'le dayanışma eylemleri sürüyor

Türk devletinin işgaline tepki gösteren Kürdistan ve dostlarının Efrîn'e destek eylemleri devam ediyor.

Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal saldırısının ardından Stuttgart Efrîn’i sahiplenme platformu tarafından başlatılan çadır nöbeti eylemi devam ediyor. Efrîn'le dayanışma mesajlarının verildiği eyleme, S-Vaihingen ilçe danışma kurulu üyesi Rumbert Chrobok, MLPD Stuttgart aktivisti Lukas Weissert, Anne Gentner ve Taylandlı Jane Messmer'de destek verdi. Efrîn'de yaşanan katliamlara dair bildirilerin dağıtıldığı eylemde, konuşan Rumbert Chrobok, Erdoğan’ı sert bir dille eleştirerek, "Erdoğan’ın Efrîn’de şu anda yaptığı terörizmdir. Bu yaşadıklarımız, insanlığa karşı bütün evrensel hakların ihlalidir. Rojava’da, Efrîn’de biz Hristiyanlar da dahil bütün inançlar barış içinde birlikte yaşayabilme imkanımız vardı. Ama bütün bunlar Efrîn kuşatması ile şimdi imha ediliyor. Onun için herkesi sivil halk ile dayanışmaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

KÜRTLER KENDİ YURDUNU SAVUNUYOR

PKK yasağının derhal kaldırılması gerektiğini vurgulayan Lukas Weissert, Almanya'nın Gabriel sürecinde de Erdoğan rejimi ile silah satışı anlaşmaları yapmaya devam ettiğini belirtti. Efrîn işgalinin bu yüzden sürdüğüne dikkat çeken Weissert, Alman hükümetine Erdoğan'la çalışmaya son verin çağrısında bulundu. Anne Gentner ise, Kürt Özgürlük Hareketi'nde yer alan kadın savaşçılara karşı hayranlığını dile getirerek, "PKK'nin yasaklanmasını asla kabul edemiyorum. Aynı şekilde YPG de terörist olarak adlandırılamaz. Çünkü bu insanlar kendi yurtlarını savunmak ve özgürlükleri için mücadele ediyor. Hele Kürt kadınları hiç kimsenin yapamayacağı şeyi başarıyor. Özgürlükleri için bir elinde silahları, diğer elinde çocuklarını taşıyorlar. Bu kadar büyük bir güç ve iradeye sahipler" değerlendirmesinde bulundu.

HANNOVER

Almanya'nın Hannover şehrinde de yüzlerce Kürt Türk devletinin işgalini protesto etmek ve Efrîn'le dayanışmak amacıyla akşam saatlerinde bir eylem düzenledi. Arin Mirkan ve Avesta Xabur'un posterlerine yasak gerekçesiyle müdahale etmek isteyen polise kitlenin tepki vermesi üzerine polis geri adım attı. Efrîn'e destek sloganlarının atıldığı eylem devam ediyor.

VİYANA

Avusturya'nın Başkenti Viyana'da Türk devletinin Efrîn işgaline karşı Birleşmiş Milletler (BM) merkezi önünde çadır eylemi yapıldı. Viyana Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde bir araya gelen Kürdistanlılar, BM Binası önünde çadır kurdu. Efrîn'de katledilen Kürt çocuklarının fotoğraflarının taşındığı eylemde "Katil Terörist Erdoğan", "Türk ordusu Kürdistan’dan defol", "Yaşasın enternasyonal dayanışma" ve "Yaşasın Efrîn yaşasın”, “Yaşasın YPG/YPJ" sloganları atıldı. Ayrıca eylem boyunca çevreden geçenlere Efrîn işgalini anlatan Almanca ve İngilizce hazırlanan broşürler dağıtıldı. Bugün saat 13.00'da BM binası önünde yeniden çadır açılacak.