Efrîn şehidi Avesta Xabur Zürih'te anıldı

Türk devletinin işgalciliğine karşı 27 Ocak günü fedai eylem yaparak şehit düşen Avesta Xabur şahsında Efrîn’de şehit düşen YPG ve YPJ savaşçıları için Zürih’te anma etkinliği düzenlendi.

Anmaya Şehit Avesta Xabûr, Tolhildan Welat ve Alişêr Xelikan’ın aileleri, YPJ komutanlarından Nesrin Abdullah, İsviçre Efrîn Direniş Platformu bileşenlerinin yanı sıra yüzlerce Kürdistanlı katıldı.

‘Şehîd namirin', ‘Bijî berxwedana Efrinê’, ‘Bijî Serok Apo’ sloganlarının dinmediğe salona, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Avesta Xabur ve Rojava’da yaşamını yitiren savaşçıların fotoğrafları asıldı.

İsviçre Şehit Aileleri Kurumu adına Ali Matur, etkinlikteki konuşmasında, şehitlerin açtığı yolda yürüyeceklerini söyledi.

Avesta Xabur’un anne ve babası Emine ve Ahmet Hamo, Alişêr Xelikan ve Tolhildan Welat’ın aileleri birer konuşma yaptı. Aileler yaptıkları konuşmalarda şehitlerin sadece kendilerinin değil tüm Kürdistan halklarının şehitleri olduklarını belirtti.

'MUTLAKA ZAFER BİZİM OLACAK'

Şehit Avesta Xabur için hazırlanan sinevizyon duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Sinevizyonun ardından alkışlar eşliğinde YPJ Komutanı Nesrin Abdullah bir konuşma yaptı. QSD, YPG ve YPJ komutanlığı adına konuşmasına başlayan Abdullah, "Özgürlük şehitleri ve aileleri önünde saygıyla eğiliyorum. Düşman şunu bilsin ki özgürlük savaşçıları olduğu sürece zafer halkımızın olacaktır. Türk devleti savaş uçakları, ağır silahları, binlerce askeri, DAİŞ’i ve diğer çetelerini getirsin. Bu düşmanlara karşı direnen ve Avesta ve yoldaşlarını hiçbir güç yenemeyecektir. Biz Kobanê direnişini yaratmış bir hareketiz. Efrîn Arin Mirkanlar'ın, Avestalar'ın ve daha nice kahramanların yurdudur. Mutlaka zafer bizim olacak" dedi.

'BİZ ÖNDER APO'NUN YETİŞTİRDİĞİ BİR NESİLİZ'

Abdullah, "Efrîn’den geldiğm şu ana kadar da savaşçılarımız düşmana büyük bir darbe vuruyor. Biz Önder Apo tarafından yetiştirilmiş bir nesiliz. Biz tecrübe sahibi bir hareketiz. Bunu kimse unutmasın" diye belirtti.

Dünyanın Türk devletinin Efrîn saldırısına karşı sessizliğine vurgu yapan Abdullah, "Efrîn’e sessiz kalan dünyaya rağmen biz direneceğiz, biz özgürlük için savaşacağız. Kendi öz gücümüze güveniyoruz. Başkasına güvenerek yola çıkıldığı zaman düşersiniz. Biz kendi özgücümüzle savaşıyoruz. Kobanê’de nasıl başardıysak Efrîn’de de biz kazanacağız” dedi.

'EFRÎN'DE DAİŞ'İN SAHİBİNİ YOK EDECEĞİZ!'

Kobanê’de DAİŞ’i yok ettikleri gibi Efrîn'de de Türk devleti ve çetelerinin kaybedeceğini söyleyen Abdullah, "Avrupa'daki halkımız sokaklara çıktığında bu Efrîn halkına büyük bir moral oldu" diye ekledi.

Türk devletinin bombardıman ve her türlü ağır silahlarla Efrîn’i insansızlaştırmak istediğini hatırlatan Abdullah, ancak tüm bu saldırılara karşı Türk işgalcilerinin bir adım bile ilerleyemediğini belirtti. "Erdoğan’ın medyasına bakarsanız Türk işgalcileri Ortadoğu’nun tümünü ele geçirmiş sanırsınız ancak bu kandırmacaya kimse inanmıyor" diyen Abdullah, "Bu yalanlar çok uzun sürmez herkes bunların gerçek yüzünü görecek" dedi.

Koalisyonun Efrîn işgaline sessiz kalmasını eleştiren Abdullah, "Biz halkımızın savunma gücüyüz. Biz halkımızın özgürlüğünü savunmak için varız. Halkımız nerede bize ihtiyaç duyarsa orada olacağız. Herkes zaferden emin olsun. YPJ ve YPG olarak Kürt halkına şu sözümüz var: Bizim için iki yol vardır. Ya kazanacağız ya da kazanacağız. Özgürlük bizim temel şiarımızdır" diye konuştu.