Efrînli çocuklar için, Avrupa’daki Kürt çocuklarından eylem

Günlerdir Türk devletinin saldırıları altında olan Efrîn'e bir destek eylemleri sürüyor. Çocuklar Duisburg'da açtıkları yemek standında elde ettikleri gelirleri Efrîn'de yaşayan çocuklara yolladı. Stuttgart’ta ise çocuklar UNICEF temsilcileriyle görüştü.

Efrîn’de Türk ordusu ve çetelerinin işgalci saldırıları 24'üncü gününde. Türk devletinin saldırılarına tepkiler devam ederken çağın direnişine ise dünyanın her yerinden destek sürüyor. Eylemlerin aralıksız sürdüğü Almanya'nın Duisburg şehrinde bu kez Duisburg DKTM çocuklardan da anlamlı bir destek geldi. Çocuklar, Duisburg DKTM salonunda açtıkları yemek standında elde ettikleri gelirleri Efrînli çocuklara destek sundular. Batmanlı Cudi ve Ortaanadolulu Azad'da kumbaralarında biriktirdikleri paralarını Efrînli kardeşlerine yollayarak anlamlı bir destek sundu. "Berxwedan jiyane", "Bijî berxwedana Efrînê" yazılı pankartlar açan çocuklar "Biji Berxwedana Efrînê” sloganıyla saat 12.00'da başladıkları eylemlerini saat 18.00'da sonlandırdı.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de ise Kürt çocukları anneleri ile UNICEF Stuttgart’ı ziyaret ederek, Efrin’de Türk devletinin düzenlediği işgal saldırılarında katlettiği çocuklara dikkat çekti.

Stuttgart Edi Bese platformu tarafından düzenlenen eyleme kadınlar çocuklarıyla katıldı.

“Efrin’deki çocuklarla dayanışın’’, ‘’Efrin’de çocuklar ölmesin! Okula gitsinler’’, ‘’Efrin’e yapılan bomba saldırılarını durdurun! Çocukların ölümünü engelleyin!’ ‘’Efrinli çocuklarla el ele!’’ yazılı renkli posterleri taşıdılar.

Mitingden sonra UNICEF bürosu ziyaret edildi.

UNİCEF’ten Achim Bruns anne ve çocukları kabul ederek görüşme yaptı. UNICEF yetkilileri Efrin’deki çocukların durumuna ilişkin bilgilendirildi.