Ellwangen kampında negatif ve pozitif mülteciler iç içe yaşıyor

Karlsruhe’deki Ellwangen kampındaki Covid-19’a karşı pozitif ve negatif olan mülteciler iç içe yaşamak zorunda bırakılıyor.

Almanya’nın Baden Württenberg Eyaleti’nin Karlsruhe kentinde bulunan Ellwangen Kampı’nda koronavirüs şüphesi bulunan mültecilerle, testleri negatif çıkan mülteciler aynı ortamda barındırılıyor.

Bulunduğu kamptan ANF’ye ulaşan bir Kürdistanlı, şu anda içinde tutuldukları durumun insanlık dışı olduğunu belirtiyor. Kampta bulunanların bazılarının koronavirüs olduğunu belirten Kürdistanlı, “Herkes iç içe tutuluyor. Bazı göçmenler bir geceliğine getirilip burada tutuluyor, sonra başka yere götürülüyor” dedi.

Kampta beslenme şartlarının, yaşam şartlarının da çok zor olduğunu, insanın savunma mekanizmasını güçlendirecek gıda tüketme imkanının da çok kısıtlı olduğunu dile getiren Kürdistanlı şöyle konuştu: “Dışarıdan almamıza, ya da bize getirilmesine de müsaade etmiyorlar. Geçen gün yakınlarım bana gıda getirdi, kampa girmesine izin vermediler. Bize verdikleri ise bir öğün sıcak, bir öğün soğuk gıda.”