Enternasyonalistler açlık grevcileri ile buluştu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplo ve tecride karşı beş gündür yürüyen enternasyonalistler, Strasbourg’da açlık grevi eylemcileri ile buluştu.

Farklı ülkelerden gelerek Lüksemburg’da uzun yürüyüşlerine başlayan 75 enternasyonalist, Fransa’nın Strasbourg kentine ulaştı.

Enternasyonalistler adına bir grup Strasbourg'ta 61 gündür açlık grevinde olan 14 Kürt aktivisti ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan enternasyonalistlerden Cristina Reed, açlık grevi eylemcileriyle aynı duygu dünyasında olduklarını ve aynı taleplerle beş gündür yürüdüklerini söyledi.

Uluslararası kamuoyunun duyarsızlığının kendilerini üzdüğünü de belirten Reed, "Biz sayın Öcalan'ın demokratik konfederalizm fikrinden etkilenen insanlarız. Ona uygulanan tecrit ezilen halklara uygulanan bir tecrittir. Biz Öcalan'ı özgür görmek istiyoruz” dedi.

Reed, “Sizin de bu eyleminiz çok onurlu ve cesurca bir eylemdir. Uluslararası kamuoyu ve kurumları harekete geçmeli. Çünkü Türkiye'de yaşanan açık bir faşizmdir. Biz de elimizden geleni yapacağız” diye ekledi.

İtalyalı sosyalist enternasyonal pröfesörü Jian Luiji Seriana, "Ben hayatımı gençlik hareketleriyle geçirdim. Ne zaman ki bir direnişçi genç görsem kendi çocuklarımı görüyorum” dedi.

Seriana, “Ben burada sizlere söz veriyorum; sonuç alıncaya kadar mücadele etmeye devam edeceğim" şeklinde konuştu. 

Enternasyonalistlerle açlık grevcileri adına konuşan gazeteci Gülistan İke, Öcalan’ın fikirleri etrafındaki bu buluşmanın kendilerini heyecanlandırdığını belirtti. İke, açlık grevi eylemini kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.

Açlık grevi eylemcilerinden Kardo Bokanî, neden böyle bir eyleme başvurduklarını anlatarak, çözümsüzlüğünü önünü açacak başka bir seçenek bırakılmadığını kaydetti. Bokanî, Türk devletinin saldırıları karşısına Avrupa kurumlarının sessizliğini "insani değer yoksunluğu" olarak değerlendirdi. 

Bir süre daha açlık grevcileri ile zaman geçiren enternasyonalistler yürüyüş gruplarına katılmak üzere ayrıldı.

Fraklı ülkelerden gelerek Strasbourg'da birleşen uzun yürüyüş kolları Avrupa Konseyi'ne yürüyor.