Enternasyonalistlerin Öcalan ve Efrîn yürüyüşü yarın başlıyor

Öcalan’ın özgürlüğü ve Efrîn’in üzerindeki saldırıları protesto etmek için dünyanın birçok ülkesinden akademisyen ve kuruluş temsilcilerinin de aralarında olduğu 200 enternasyonalist, Luxemburg’dan, Strasbourg’a yürüyüş başlatacak.

Aralarında aydın, akademisyen ve kurum temsilcilerinin de olduğu 200 enternasyonalist Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüyecek. Yürüyüşçüler, Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’e düzenlediği işgal saldırılarını da protesto edecek.

“Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a barış” sloganı ile yapılacak yürüyüşte Öcalan’ın özgürlüğünün talebinin yanı sıra Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırısı da protesto edilecek.

Yürüyüş yarın saat 10.00’da düzenlenecek bir basın açıklaması ile start alacak.

Güney Amerika’dan Avrupa’nın birçok ülkesinden 30 kuruluş temsilcisinin de aralarında yer aldığı 200 enternasyonalistin katılacağı yürüyüş, Fransa’nın birçok kentinden geçecek. Yürüyüşçüler güzergahta bulunan belediye, sivil toplum örgütleri, sendikalar, yerel medya, siyasi partileri de ziyaret edecek.

Ayrıca panel ve seminerlerle de Öcalan üzerindeki tecridi protesto edecek, paradigmasını anlatacak, Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırıları kınanacak.

BM ÖNÜNDE MİTİNG VE OTURMA EYLEMİ

4 günlük yürüyüş ardından Fransa’nın Metz kentine ulaşacak yürüyüşçüler, burada, otobüslerle Lozan’a geçecek.

12 Şubat sabahı ise Ciwanên Azad, PYD Avrupa Örgütü ile İsviçre Kürt Meclis’lerinin düzenlediği yürüyüş kollarıyla birlikte Lozan’dan Cenevre’ye 4 günlük yürüyüş düzenlenecek.

16 Şubat’ta ise Cenevre’de Kürt, Türkiyeli, Laz, Ermeni, Asuri Süryani ve Avrupalı 70 kurumun organizesiyle binlerce kişinin katılacağı bir miting yapılacak. BM’nin önünde yapılacak miting ve oturma eylemiyle BM’nin Efrîn’e yönelik saldırılarına karşı harekete geçilmesi istenecek.

Ayrıca Avrupa ülkelerindeki Kürt kökenli parlamenter, belediye meclis üyeleri olmak üzere 50 seçilmiş temsilci de o gün yapılacak oturma eylemine katılacak. Burada miting ve oturma eyleminin yanı sıra BM nezdinde de bir dizi görüşmeler yapılması bekleniliyor.

BİNLERCE KİŞİ CENEVRE’DEN STRASBOURG’A GİDECEK

Cenevre’de yapılacak eylemin ardından uzun yürüyüşçüler binlerce kişi ile Cenevre’den otobüslerle Strasbourg’a doğru yola çıkarak, 17 Ocak’ta Strasbourg’da uluslararası komployu protesto yürüyüşüne katılacak.