Erdoğan Budapeşte’de protesto edildi

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan’da protestolarla karşılandı.

Resmi bir ziyaret için geldiği Macaristan’da, Erdoğan, Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırından dolayı protestolarla karşılandı.

Protesto eylemleri kentin çeşitli yerlerinde düzenlendi.

Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin dördüncü toplantısına katılmak üzere Macaristan’a gelen Erdoğan başkent Budapeşte’de çeşitli eylemlerle protesto edildi.

Oktogon Meydanı’nda bir araya gelen halk, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırısını protesto etti. Kortej halinde yürüyen Macarlar, Türk ordusu ve ona balı çeteler tarafından katledilen sivillerin fotoğraflarını taşıdı.

Kadınlar, çeteler tarafından katledilen Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hevrîn Xelef’i unutmadı. Kadınlar, Xelef’in fotoğrafının bulunduğu ve üzerinde, “Barış için mücadele ediyordu, ona işkence ederek öldürdünüz” yazısı dikkat çekti.

Kimi Macarlar, Erdoğan aleyhine slogan atarak, “Kürtlerin katili, Suriye’nin işgalcisi” yazılı dövizler taşıdı.

Macar halkının yoğun bir şekilde katıldığı eylemlerde, Kuzey Doğu Suriye’de Türk işgalinin derhal son bulması talep edildi.

Erdoğan ise, Macaristan Başbakanı Victor Orban ile yaptığı görüşmede yine mültecilere Avrupa’nın kapısını açmakla tehdit etti.