Erdoğan’ın bakanları Berlin’de protestoyla karşılanacak

Alman hükümet yetkileriyle görüşmeler yapmak için yarın Berlin’e gelecek Türk Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy protestoyla karşılanacak.

Koronavirisü salgını yüzünden Türkiye’ye uygulanan seyahat uyarısının kaldırılması konusunda Alman hükümetini ikna için yarın Erdoğan rejiminin iki bakanı başkent Berlin’e geliyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yer aldığı Türk heyet Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Ekonomi Bakanı Peter Altmaier ile biraraya gelecek.

Türk bakanlarının Berlin’e geliş haberine üzerine Alman ve diğer halklardan aktivisteler de harekete geçti. “Werderscher Markt 1, 10117 Berlin” adresinde bulunan Dışişleri Bakanlığı binası önünde, Perşembe günü saat 12.00’de Türk bakanlarının gelişini protesto edileceği açıklandı.

Protesto mitingi Riseup4Rojava (Rojava için Başkaldır) kampanyasının çağrısıyla gerçekleşiyor. “Faşizme kırmızı halı serilmesin” sloganıyla yapılacak gösteriye başta Almanlar ile Kürdistanlıların yanı sıra birçok halktan aktivistlerin de katılması bekleniyor.

Özellikle Alman devletinin AKP-MHP iktidarıyla silah dostluğunun kınanacağı gösteride, Türkiye’ye silah satışının durması talep edilecek. Riseup4Rojava ise Türkiye ve Kürdistan’da faşist rejiminin son uygulamalarına dikkat çekerek bütün kesimleri gösteriye davet etti.