Rejim güçleri Halep'in tamamında kontrolü sağladı

Rusya ve İran destekli Suriye rejim güçleri, Türk devleti destekli çetelerin kaçması sonrası Halep'in batısında birçok bölgeyi kontrol altına aldı. Suriye güçleri İhvancıların Suriye'deki merkezlerinden biri olan Anedan'a yöneliyor.

Türk devleti destekli çetelerin bölgeyi terk etmesi sonrası Rusya ve İran destekli Suriye rejim güçleri, Halep'in batısında birçok bölgeyi kontrol altına aldı.

Edinilen bilgilere göre; Rusya'nın havadan İran'ın ise karadan destek verdiği rejim güçleri Halep'in batısındaki Heyyan, Haritan, Biyanûn ve Kefer Hemra köylerini kontrol altına aldı. 

Böylece bölgelerin alınmasıyla Halep ile Nûbul-Zehra arasındaki yol da rejim güçlerinin denetimine geçerken, rejim, 2012'den bu yana ilk kez Halep'in tamamında kontrolü ele geçirmiş oldu. 

REJİM GÜÇLERİ İHVAN’IN KALESİNE YAKLAŞTI

Söz konusu köylerin alınmasıyla rejim güçlerinin İhvanı Müslim'in (Müslüman Kardeşler) Suriye'deki kalelerinden biri olarak bilinen Anedan ovasına yaklaştı.

Türk devleti destekli çetelerin Anedan'dan da kaçmaya başladıkları bildiriliyor. Çetelerin kuzeyden ve güneyden bölgeye operasyon yürüten rejim güçlerinin çembere düşmemek için kaçtıkları ifade ediliyor. 

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye rejim güçlerinin Şubat ayı sonuna kadar gözlem noktalarının gerisine çekilmemesi durumunda "gereğini yapacaklarını" söylemişti. 

Erdoğan ayrıca Cumartesi yaptığı bir açıklamada işgaldeki ısrarını ifade ederek şu tehditte bulunmuştu: “Bir süre sonra rejim tümüyle bir celsede inşallah cesede dönüşecektir. Gerekirse ölmeyi göze aldık. Varsa aynı fedakarlığı göze alan hodri meydan diyoruz.”