Erdoğan’ın çeteleri Köln’de şov yaptı, polis izledi

DİTİB’in merkez camisinin resmi açılışı için Köln’e giden Erdoğan’ı çeteleri korumak istedi. Caminin etrafındaki güvenlik şeridini geçen çeteleri Alman polisi saatlerce izledi.

Alman devletinin Erdoğan mitinglerini ve siyasi şovların yönelik getirdiği yasakların göstermelik olduğu bir kez daha görüldü. DİTİB’in merkez camisinin açılışı için Köln’e geleceğini duyan Erdoğan rejiminin yandaşları, sabah saatlerinden itibaren caminin etrafında toplandılar.

Alman polisi çoğunluğu ülkücü ve milliyetçi Türk gruplarının üyesi olan kalabalığı camii yaklaştırmamaya çalıştı. Çünkü Köln Belediyesi dün yaptığı açıklamada Erdoğan’ın gelişinin şova dönüşmemesi için camii etrafında düzenlenecek miting ve gösterileri yasakladığını duyurmuştu.

Fakat yasağa rağmen caminin etrafında toplanan ülkücü ve AKP yandaşı gruplar saatlerce şov yaptılar. Grup sık sık bozkurt işaretleriyle tekbir getirdi. Erdoğan’ın camiye gelişine yaklaşık bir saat kala ise aynı tipteki takım elbise giymiş bir grup polisin güvenlik şeridini geçerek Erdoğan’ın geçeceği yolda güvenliği aldı.

ERDOĞAN’IN GÜVENLİĞİ SEDAT PEKER’İN ADAMLARINDA

Geçtiğimiz Aralık ayında Erdoğan rejiminin Almanya'daki silahlı çetesi olduğu belgeleriyle ortaya çıkmıştı. “Osmanen Germania” adlı (Almanyalı Osmanlılar) grubun finansörü olan AKP'li vekil Metin Külünk'ün çeteye Kürtlere karşı silahlı eylemler yapılması talimatı verdiği tespit edilirken, ses kayıtlarına göre Külünk çeteye ilişkin direktifleri bizzat Erdoğan'dan alıyordu.

Erdoğan rejiminin silahlı adamları olan başta silah kaçakçılığı, cinayet ve yaralama gibi birçok suçlara bulaşan “Osmanen Germania” geçtiğimiz Temmuz ayında İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanmıştı. Ancak Erdoğan’ın gelişiyle çete üyeleri yeniden ortaya çıkarak, Alman polislerinin gözü önünde şov yaptılar.

Bild gazetesinin camii önündeki muhabiri Frank Schneider çetenin fotoğraflarına paylaşarak bunların nasıl güvenlik şeridini geçtiğini sordu. Alman polisinin takviye göndermesi ardından çetenin üyeleri Erdoğan’ın gelişinden hemen önce güvenlik şeridinden uzaklaştırıldı.

Aynı şekilde mafya lideri Sedat Peker’in adamları da caminin önünde üzerinde “Hanua’dan selamlar, Reis Sedat Peker” yazılı pankart açarak Erdoğan için gösteri yaptılar.