Erdoğan Köln’de yandaşlarıyla buluşmak istiyor

28-29 Eylül tarihleri arasında Almanya’ya resmi ziyaret gerçekleştirecek Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Köln’de yandaşlarıyla bulaşmak istediği öğrenildi. Ancak Alman hükümeti buluşmaya henüz yeşil ışık yakmış değil.

Alman devletiyle ilişkilerini son dönemlerde yeniden güçlendiren Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yıllar sonra Almanya’ya ilk resmi ziyaretini önümüzdeki ay gerçekleştirecek. Alman muhalefetinin ve kamuoyundaki ciddi bir kesimin karşı çıktığı ziyaret 28-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

ANF’nin Berlin’deki kaynaklardan aldığı bilgilere göre Erdoğan, 27 Eylül akşamı saat 22.00 sularında Tegel havalimanına inecek. Devlet protokolüyle karşılanacak Erdoğan için en üst düzeyde güvenlik önlemleri alınacak. 5 bin polisin alacağı güvenlik önlemlerinin yanı sıra Erdoğan’ın geçeceği bütün caddelere yakın noktalarda keskin nişancı polisler de çatılarda görev yapacak.

KÖLN OLMAZSA BERLİN’DE ŞOV YAPMAK İSTİYOR!

Almanya’da Berlin kent merkezindeki Adlon otelde devlet liderlerinin kaldığı katın şimdiden Erdoğan için ayrıldığı öğrenildi. 28 Eylül günü sabahı Bellevue Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Frank Walter tarafından kırmızı halıyla karşılanacak Erdoğan, daha sonra Berlin Büyükşehir Başkanı Michael Müller, öğlen saatlerinde ise Başbakan Merkel ile bulaşacak.

Erdoğan, ilk kez “cumhurbaşkanı” sıfatıyla Almanya’ya yapacağı bu ziyareti fırsata çevirme niyetinde. Erdoğan, 16 Nisan 2017’de Türkiye’deki anasaya referandumu ve 24 Haziran seçimleri öncesinde AKP’li bakan ve politikacılara yönelik Berlin yönetiminin koyduğu yasakları delmek istiyor.

AKP’lilerin Erdoğan’ın 29 Eylül günü Köln’de Erdoğan’ın yandaşlarıyla buluşması için hazırlıklara başladığı öğrenildi. Bunun için Köln’de büyük salonlarla görüşmelerin yapıldığı, Köln’de yer bulunmaması halinde Berlin’de bir bulunması için girişimler başlatılacağı belirtiliyor.

Ancak Berlin yönetimi, Erdoğan’ın planladığı mitinge yeşil ışık yakmış değil. Alman devlet yetkililerinin “Biz Erdoğan’ı sadece devlet görüşmeleri için davet ettik, özel buluşmaları için değil” deyip Erdoğan’ın şovuna izin vermeyebileceği ihtimali azda olsa var. Erdoğan’ın miting yapıp yapmayacağı konusunun Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın 5-6 Eylül tarihlerinde Türkiye'de yapacağı görüşmelerde netleşmesi bekleniyor.

Şubat 2008’de Köln’deki Arena salonunda yandaşlarına seslenen Erdoğan, Türk devletinin suçlarını göz ardı ederek “Kimse sizden asimilasyon konusunda hoşgörü bekleyemez. Zira asimilasyon bir insanlık suçudur. Bunu böyle bilmemiz lazım” diye konuşmuştu. Erdoğan’ın bu sözleri uzun tartışma konusu olmuştu.

BİRÇOK KESİM ERDOĞAN’I PROTESTO ETMEK İSTİYOR

Erdoğan, Almanya’da ise geniş bir kesim tarafından “istenmeyen lider” ve “hoş gelmedin Erdoğan” protestolarıyla karşılanacak. ‘Erdogan not welcome’ adıyla kurulan ve birçok kuruluş ile organizasyonu bir araya getiren platform 29 Eylül günü kitlesel bir gösteri düzenleyecek. Gösteriye sadece Berlin ve çevresinde değil bütün Almanya’dan kitlesel katılımların olması bekleniyor.

Ancak bunun dışında birçok kesimin gösteriler için Berlin polisine başvurduğu öğrenildi. Örneğin Bellevue sarayının önünde 28 Eylül saat 8’den itibaren Tehdit Altındaki Halklar Toplumu “Türkiye’deki azınlıklara yönelik insan hakları ihlalleri” adıyla bir gösteri düzenleyecek. Yine Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) 28 Eylül’de Saat 14.00-17.00 arası Türkiye’de tutuklu gazetecilere dikkat çekmek için etkinlik gösteri gerçekleştirecek.

Berlin’deki bir başka Erdoğan protestosu ise muhalefet partisi Hür Demokratlar Birliği (FDP) tarafından düzenlenecek. FDP’li parlamenter Marcel Luthe’nin öncülüğünde 28 Eylül günü saat 16.00’da Brandenburg Tor meydanında “Türkiye’de düşünce özgürlüğü” adıyla bir gösteri organize etmek istediği öğrenildi.

Berlin’deki gösterilerin yanı sıra Erdoğan’ın Almanya’da olacağı tarihlerde bütün ülke çapında da protestolar olacak.

Konuyla ilgili haber: