Erdoğan'nın Papa ziyareti protesto edildi

Erdoğan'ın bugün Vatikan'da Papa'yı ziyaret etmesi İtalya'nın birçok şehrinde protesto edildi. İtalya'nın başkenti Roma'da polislerin protestoculara saldırması sonucu bir kişi yaralandı.

Tayyip Erdoğan'nın Papa ziyareti İtlaya'nın başkenti Roma'nın yanı sıra Milano ve Torino şehrinde de protesto edildi. Başkent Roma'da sabah saatlerinde Erdoğan'ı protesto etmek için bir araya gelen kitleye polis saldırdı. Onlarca kişinin darp edildiği eylemde bir kişi de yaralandı. Demokratik hakkını kullanan kitleye karşı polisin bu saldırgan tutumuna Roma ve İtalya'nın genelinde faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütleri tepki gösterdi.

TORİNO

İtalyanin Torino kentinde de Kürdistanlılar ve İtalyan dostları Erdoğan'ın Vatikan'da Papa'yı ziyeret etmesini protesto etti. Rai TV'nin önüne kadar yürüyüş yapan Kürdistanlılar, Erdoğan'ın yaptığı ziyaretin İtalyanlar açısından utanç verici olduğunu belirtti.  Eylem "Bijî Serok Apo" ve "Bijî Efrîn bijî YPG/YPJ" sloganlaryla son buldu.

MİLANO

Erdoğan'ın Vatikan ziyareti Milano'da protesto edildi. San Babila meydanından Devlet binasının önüne kadar yapılan yürüyüşte sık sık "Katil Erdoğan", "Terörist Erdoğan" ve "Bijî Kürdistan" sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından açıklama yapan kurum temsilcileri, "Erdoğan'ın eli kanlıdır, Kürtleri katlediyor ve şimdi Papa'yı ziyaret ediyor. Bilinmelidir ki DAİŞ'in en büyük destekçisi Erdoğan'dır. DAİŞ'e karşı en büyük mücadeleyi ise YPG/YPJ veriyor ve YPG/YPJ Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın paradigması ile onurlu bir direniş sergiliyor" dedi.