Erivan’da 3 Ağustos anması

Ferman dolayısıyla dikilen anıtın bulunduğu parkta bir araya gelen Kürtler, “Bir daha Fermanlarla yüz yüze gelmemek için birliğimizi oluşturmalı, örgütlenmeli ve kendimizi savunmalıyız” mesajı verdi.

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da Şengal Soykırımı’nın yıl dönümü dolayısıyla Êzidî Kürt kurumlarının katılımıyla anma etkinliği düzenlendi.

Oxakatev parkında düzenlenen anmada birçok temsilci konuşma yaparak Ferman şehitlerini saygıyla andı. Êzidî halkına yönelik gerçekleştirilen Ferman’da birçok devletin suçu olduğu belirtilen konuşmalarda, “Êzidî toplumu savunmasız bırakıldı. PKK gerillaları gitmeseydi, soykırımdan kurtulan kimse olmayacaktı belki de. Bugün Êzidî toplumu bir güç haline geldiyse Kurdistan Özgürlük Gerillaları ve Özgürlük Hareketi’nin sayesindedir” denildi.

Bugün de Şengal’in Türk devletinin tehdidi altında olduğu, düzenlenen hava saldırılarıyla Şengal’in öncülerinin hedef alındığına, bunun karşısında ise dış güçlerin ikiyüzlü siyaset izlediği ifade edildi.

“Bir daha Fermanlarla yüz yüze gelmemek için birliğimizi oluşturmalı, örgütlenmeli ve kendimizi savunmalıyız. Çünkü kimse bizi savunmayacak. Söz konusu Kürtler olunca katliamlar karşısında herkes sessiz kalıyor” denildi.

Konuşmalar ardından Ferman anıtı önüne çelenk ve çiçekler bırakıldı.

Etkinlik “Şehîd namirin”, “Bijî berxwedana Şengalê” ve “Bijî Serok Apo” sloganları ardından sona erdi.