Ermenistan’da da Öcalan için açlık grevi başlatıldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak amacıyla Ermenistan’da yaşayan Kürlter de açlık grevi eylemi başlattı.

Başkent Erivan’da düzenlenen açlık grevine Ermenistan’da faaliyet yürüten Kürdistan Komitesi, Ermenistan Kürdistan Birliği, Ermenistan Özgür Kadınlar Birliği ve Şengal Meclisi Ermenistan Temsilciliği destek verdi.

Elegez ve Oktoberyan’da yaşayan bir çok Kürdün de katıldığı eylem, ortak bir bazın açıklaması ile duyuruldu. Eylem iki günlük olarak dönüşümlü bir şekilde sürdürülecek.

Kürdistan Komitesi Ofisi’nde başlatılan açlık grevine, eylemciler adına açıklamayı Kürdistan Birliği Başkanı ve Emenistan parlamentosu üyesi Kürt vekil Kinyas Hemit, Kürdistan Komitesi Başkanı Jinika Qadir ve Şengal Meclisi kurucu üyesi Silo Dirboyan yaptı.

Kürdistan Birliği Başkanı ve Ermenistan parlamentosu üyesi Kürt vekil Kinyas Hemit, “Devletlerarası bir komplo sonucu Önderliğimiz tutuklanmıştır ve bilindiği gibi Önderimize ağır bir tecrit uygulanmaktadır. Bu tecrit aslında Önderlik şahsında 20 yıldır Kürt halkına uygulanan bir tecrittir. İmralı cezaevinde bırakın ağırlaştırılmış tecridi normal şartlarda bile üç yıl dayanılamazken Önderimiz 20 yıldır dimdik ayakta ve Kürtlerin özgürlüğü için direniyor” dedi.

Günümüzde de Kürtlerin katliamlara maruz kaldığını belirten Hamit, şunları ekledi: “Türk devleti nerede bir Kürt varsa onu katletmek istiyor. Şimdi de Rojava’ya saldırmak istiyor. Türk devleti ne yaparsa yapsın Önder Apo’nun felsefesinin, ideolojisinin olduğu yerde başarı elde etmesi mümkün değildir. Biz Ermenistan Kürtleri olarak da Önderliğimiz üzerideki tecridi kınıyoruz. Önder Apo’nun özgürlüğü sağlayana kadar mücadelemize devam edeceğiz. ”

Hamit, Türk devletinin 13 Aralık günü Maxmur ve Şengal’e yaptığı saldırıları da kınadı.

Kürdistan Komitesi Başkanı Jinika Qadir, “Sadece Kürtler değil tüm dünya Önderliğimizin üzerindeki tecridi kabul etmeli. Çünkü Önderliğin özgürlüğü Kürtlerin, Ortadoğu’nun ve dünyanın özgürlüğü demektir” diye konuştu.

Qadir, Kürtlerin kendi öz gücüne güvenmeleri ve birliklerini sağlamaları gerektiğini vurguladı.

Şengal Meclisi kurucu üyesi Silo Dirboyan, “Önder Apo üzerindeki tecridi kaldırmak ve özgürlüğünü sağlamak için açlık grevine başlamış bulunmaktayız. Önder Apo’nun tecrit edilmesi, susturulmaya çalışılması 100 yıllık savaşların çıkması anlamına geliyor. Halkımız bunun farkındadır ki halkımız bu yanlıştan dönülmesi için sesini tüm dünyaya duyurmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

Dirboyan, ayrıca Ulusal Kongrenin toplanması gerektiğini vurguladı.