Ermenistan’daki Kürt kurumları belediye gaspını protesto etti

Ermenistan’da faaliyet yürüten Kürt kurum temsilcileri AKP-MHP faşizminin Amed, Van ve Mardin belediyelerini gasp etmesini düzenledikleri basın açıklamalarıyla protesto etti.

Kürdistan Komite Ofisi’nde yapılan basın açıklamasına Ermenistan Kürt Halk Birliği, Kurdistan Komite, Ermenistan Özgür Kadınlar Birliği (YJA) adına temsilciler katıldı.

Kurumlar adına açıklamayı Ermenistan Kürt Halk Birliği Eşbakanı Kinyas Hasanov yaptı.

Hasanov, “Erdoğan Kürtleri bir soykırıma uğratmak istiyor. Her geçen gün bu daha net ortaya çıkıyor. Şimdi de Kürtlerin iradeleriyle seçtikleri belediyeleri gasp ediyor. Halkın iradesini gasp etmek onun gerçek yüzünü bir daha net bir şekilde ortaya çıkardı. Ermenistan’da yaşayan Kürtler olarak bu gaspçı zihniyeti kabul etmiyoruz, kınıyoruz. Bu zihniyete karşı da tüm Kürtlerin karşı duruş sergilemesi gerekir” dedi.

Hasanov’un konuşmasının ardından basın açıklamasına katılan diğer kurum temsilcileri de AKP gaspını kınayan ve Kürtlerin en çok bu süreçte birlik ve beraberliğe ihtiyaçları olduğu konuşmalar yaptı.

 ABD, Rusya ve AB üyesi ülkeleri AKP/MHP faşizmine karşı sesiz kalmamaları gerektiği vurgulandı. Özellikle AB’nin, bu antidemokratik uygulamaların durması için Türkiye’ye baskı uygulamaları gerekir denildi.